Вхід | Реєстрація

Міліціонери хотіли стати мільйонерами

Міліціонери хотіли стати мільйонерами
Двох співробітників Крюківського райвідділу міліції було затримано за підозрою у злочині. Начальник Кременчуцького управління міліції Анатолій Кононенко не коментує подробиць справи, посилаючись на таємницю слідства, кримінальну справу розслідує прокуратура. А в Крюківському райвідділі міліції тим часом тривають кадрові чистки.
За офіційними даними, працівники управління СБУ в Полтавській області спільно з прокуратурою Кременчука та підрозділом внутрішньої безпеки ГУ МВС Полтавщини припинили протиправну діяльність співробітників Крюківського райвідділу міліції, які шляхом зловживання службовим становищем незаконно привласнили речові докази на суму понад 1,4 млн грн.
Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу». Покарання, передбачене цією статтею  – позбавлення волі терміном від 5-ти до 10-ти років з конфіскацією майна.
За словами начальника міськ­управління міліції Анатолія Кононенка, подія, котру кваліфікують як перевищення службових повноважень, сталась у березні поточного року.
Останнім часом у Крюківському райвідділі триває чистка керівних кадрів. Як коментує Анатолій Кононенко, наразі на своїх посадах залишилися два заступники начальника райвідділу:
— Перший заступник звільнений у дисциплінарному порядку. До моменту, коли були затримані співробітники, він був відсторонений мною через неналежну організацію роботи підлеглих і неналежний конт­роль за їхньою роботою. Згодом за цими підставами був звільнений. Взагалі, звільнення керівників було спричинене ситуацією, що склалась у райвідділі. Наразі три його співробітники перебувають в слідчому ізоляторі (одного з них затримували раніше за хабарництво – авт.), і це підтверджує, що керування було неналежне.
Анатолій Кононенко зазначає, що дефіциту кадрів у райвідділі не буде: «До нас прибуло поповнення випускників навчальних закладів МВС – 30 осіб. Думаємо, де розмістити попов­нення, і звільняємо тих осіб, які не повинні працювати у міліції».

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 червня 2010, 18:05 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації