Вхід | Реєстрація

Співробітники МВС, які винні у побитті людей, мусять бути притягнуті до відповідальності

29 червня 2010 року керівників Полтавської обласної організації ВО "Свобода" допитували у ПМУ УМВС України у Полтавській області. Приводом для допиту стало те, що "свободвці" Полтавщини брали участь у мирній акції протесту під стінами Верховної Ради проти ратифікації Харківських угод, яка відбулась 27 квітня 2010 року.
Після допиту один з очільників Полтавської "Свободи" Анатолій Ханко дав коментар інтернет-виданню "Полтавщина":
"Нас допитували з приводу подій 27 квітня, коли відбулося пікетування Верховної Ради України під час ратифікації Харківських угод. Думаю, що це намагання сфабрикувати проти нас кримінальну справу, причому по фактах, які висмоктані із пальця, - заявив Ханко. Ніяких протиправних дій ми не робили, навпаки були провокації з боку міліції, після чого проти нас застосували сльозоточивий газ".
Того ж дня начальник відділу по зв’язках із громадськістю ГУ МВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв заявив, що про допити "свободівців" він вперше чує. Звинувачення у політичному тиску він відкидає і нагадує, що полтавська міліція керується у своїх діях законами України і не має перед кимось жодних політичних зобов’язань. Одразу ж постає кілька питань. По-перше, видається дивним, що начальник такого рагну, тим паче той, що відповідає за зв’язки міліції з громадськістю, вперше чує про систематичні допити представників відомої політичної сили, яка є помітною складовою суспільства. По-друге, якщо міліція, як він зазначив, "керується у своїх діях законами України і не має перед кимось жодних політичних зобов’язань", то як Юрій Сулаєв пояснить той факт, що під час громадських акцій активістів "Свободи" у всіх містах України кожного разу "беруть у кільце" співробітники МВС, після чого витісняють і на їх місце розташовують людей з провладною символікою? Це нині називається відсутністю політичних зобов’язань? Дякувати Богу, на Полтавщині подібних інцидентів ще не зафіксовано, але виходячи з досвіду, допити "свободівців" свідчать, що практика безпідставних обшуків та утримань політичних активістів уже не за горами.
Одною з ознак громадянського суспільства є пильність громадян за роботою правоохоронних органів, які під час громадських заходів мусять забезпечувати порядок, а не створювати прихильникам діючої влади сприятливі умови для вираження своїх поглядів в той час, як представників від опозиції б’ють кийками і травлять сльозоточивим газом.
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" сподівається, що буде проведено розслідування, в результаті чого так звані "правоохоронці", які винні у побитті наших земляків під стінами Верховної Ради, все ж таки будуть покарані.
Нагадаємо, 27 квітня 2010 року "свободівці" зі всіх областей України брали участь у пікетуванні Верховної Ради з метою не допустити ратифікації договору Януковича-Мєдвєдєва щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Тоді представники МВС, виконуючи вказівки влади, застосовували проти мирних демонстрантів сльозоточивий газ та кийки. Серед постраждалих – п’ятеро мешканців Полтавщини.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2010, 10:59 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації