- Selena2017
12 грудня, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Струнка фігура: чим варто замінити солодке
Людський організм влаштований таким чином, що продукти, які негативно впливають на фігуру, найбільше хочеться з’їсти. Особливо, коли мова йде про солодощі. Яка альтернатива і що з солодкого можна вважати корисним.
Солодкий смак продуктів у більшості випадків надають вуглеводи, рідше — амінокислоти, протеїни, багатоатомні спирти або глікозиди. Вуглеводи самі по собі є дуже калорійними сполуками, тому солодкі ласощі навіть теоретично низькокалорійними бути не можуть.
Горіхи втамовують голод і поповнюють запас поживних речовин
Тим не менше, продукти, що можуть замінити солодке, існують. І вони не тільки низькокалорійні, а й корисні для нашого організму.
До цих продуктів слід віднести: горіхи, фруктові сорбети, свіжі фрукти і ягоди, сухофрукти, мед, низькокалорійна випічка-печиво, зефір і мармелад, чорний шоколад. Їх можна включати в раціон харчування лише в обмежених кількостях.
Підбираючи, якими продуктами замінити солодке, у першу чергу зверніть увагу на горіхи. Калорійність цих плодів висока. Серед великої різноманітності горіхів найбільш багатий амінокислотний склад мають маньчжурський горіх, арахіс, кеш’ю, фісташки, мигдаль, волоські горіхи, фундук. Горіхи набагато корисніші, ніж звичні солодощі. Жировий склад горішків представлений незамінними для людського організму ненасиченими жирними кислотами групи омега-3 і омега-6. У горіхових плодах міститься багато вітамінів (Е, групи В, С). Горішки містять багато макро- і мікроелементів (міді, марганцю, фосфору, магнію, заліза, цинку, калію, кальцію).
Завдяки своєму багатому складу, горіхи навіть у невеликих кількостях корисні для серця і судин, головного мозку, печінки, нирок, шкіри. Вони можуть використовуватися для перекусу протягом робочого дня при перебуванні людини на дієті. Достатньо лише кілька горіхових плодів, аби втамувати голод і поповнити добовий запас важливих поживних речовин, вітамінів або мінералів.
Горішки рекомендовано їсти в першій половині дня в якості перекусу, а вгамувати сильне почуття голоду перед сном краще склянкою нежирного йогурту або кефіру.
Фрукти як альтернатива солодощам
Відмінне рішення — замінити солодке фруктами. Однак не всі фрукти є низькокалорійними, тому до їх вибору для дієтичного меню потрібно ставитися обережно.
У список найбільш дієтичних фруктів входять: яблука, грейпфрути, апельсини, ананаси, ківі, груші та персики.
Якщо ви не можете пити чай без солодкого, спробуйте замінити звичайне солодке до чаю сухофруктами. Які сухофрукти можна їсти при дієті? Найбільш корисними для схуднення сухофруктами вважаються курага, урюк, чорнослив, родзинки, сушені яблука і вишня.
Можна додати цукати в дієтичні страви? Оцінюючи користь і шкоду цукатів, дієтологи не вважають їх корисними: перед сушінням їх занурюють у цукровий сироп, який грає роль консерванта. Завдяки цукровій оболонці, цукати зберігаються краще, ніж сухофрукти, але для дієтичних цілей вони не підходять.
Чи можна їсти мед на дієті?
Якщо обійтись без солодкого ви категорично не в змозі, при схудненні цукор можна замінити медом.
Калорійність меду залежить від його сорту і коливається від 300 до 500 кілокалорій у 100 грамах. Калорійність цукру становить 387 кКал. Таким чином, багато сортів меду перевищують калорійність цукру. Тим не менш, мед набагато корисніший і солодший за цукор, оскільки в його склад входить фруктоза, солодкість якої у кілька разів перевищує солодкий смак глюкози і сахарози.
Зефір і мармелад — це одні з небагатьох кондитерських виробів, що можна вживати людям, які знаходяться на дієті. До складу зефіру (пастили) входять фруктове пюре, яєчний білок, цукор і загусники (желатин, пектин, агар-агар), а мармеладу — ті ж інгредієнти, крім яєчного білка.
Приймаючи рішення про схуднення, потрібно ретельно спланувати дієтичний раціон і режим фізичної активності. Відмова від вуглеводів і жирів, різке обмеження обсягу порцій, неправильний водний режим можуть не тільки не допомагати схудненню, але і призвести до серйозних порушень здоров’я. Щоб отримати від дієти очікуваний результат, спершу проконсультуйтесь з лікарем і скорегуйте дієтичне меню з урахуванням наявних хронічних захворювань.