- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Як приготувати яскраві крашанки на натуральних барвниках
Незабаром почнуться великодні пригодування, і якщо паски здебільшого купують вже готові, то крашанки господиня робить власноруч. Хоча промисловість пропонує чимало синтетичних барвників, наклейок та декору, все ж найбезпечнішими та традиційними залишуються натуральні методи фарбування яєць.
Зайве нагадувати, що для фарбування натуральними барвниками варто вибирайти білі яйця.
Найбільш натуральний барвник – це лушпиння із цибулі. Завдяки їй можна досягти кольору різної насиченості, починаючи від темно-коричневого, жовтого до яскраво-червоного. Колір залежить від часу замочування. Вам знадобиться 3-4 склянки цибулиння.
Щоб отримати синій чи фіолетовий колір, відваріть 200 грамів чорниці в 0,5 літра води. Потім відцідіть, і відваріть у цьому розчині яйця. Відразу не виймайте з чорничного розчину – нехай полежать кілька годин.
Помаранчевий колір можна отримати з паприки. Змішайте 2 ст. ложки паприки в 2-х склянках води і проваріть 10 хвилин. Потім відваріть у цьому розчині яйця.
Гарний зелений колір виходить із міцного відвару кропиви, шпинату і петрушки.
Для отримання небесно-синього кольору натріть приготовані яйцям листям червоної капусти.
Рожевий колір дає буряк. Замочити на 3 години.
А ось, щоб яйця вийшли лавандового кольору, їх потрібно замочити в натуральному виноградному соку з червоного винограду.
Позолочений колір яєць дає куркума. А щоб колір був насиченим, потрібно 3 ст. ложки цієї спеції закип’ятити в 2 склянках води і потім перекласти туди яйця на 20-30 хвилин.
Ще можна використати червоне вино, чай каркаде та зелений чай – міцні настої на 3 години.






