Вживати, не можна, відмовитись

На сьогодні існує чимало стереотипів відносно щоденного харчування. Та виявляється, що не всі продукти і напої, які ми звикли вживати, позитивно впливають на людський організм.

 

Лимонад може бути небезпечним

Багато вчених вважають газовані напої одними з найшкідливіших продуктів.

Медики пояснили, що лимонад дійсно небезпечний для організму, але в різному ступені. Це багато в чому залежить від регулярності вживання, складу і якості напою.

У лимонаді міститься досить багато цукру, а його часте вживання може призвести до відсутності реакції організму на інсулін, тим самим викликавши цукровий діабет другого типу.

При вживанні солодкого напою велика частина цукру відкладається у вигляді жиру, а це може привести до ожиріння, серцево?судинних, шкірних захворювань.

Завищений рівень цукру в крові не дозволяє організму адекватно реагувати на стрес. Так само є дані, що завдяки високим дозам цукру може порушитися репродуктивна система хлопчиків і дівчаток, а статеве дозрівання дівчаток пройде раніше потрібного.

У любителів газованих напоїв ризик розвитку раку підшлункової залози зростає на 87 %.

 

Улюблений овоч шкодить зубам

Більшість людей на планеті полюбляють їсти картоплю. Але саме цей овоч може шкодити здоров’ю зубів.
Уся справа в карієсі, який виникає у майже 90 % населення. Карієс може перерости в пульпіт, що призводить до видалення нерва, і зуб стає «мертвим».

Перша ознака появи карієсу — генетична схильність, але якщо харчуватися правильно, то появи карієсу можна уникнути. Лікарі-стоматологи радять виключити з раціону деякі продукти, головний із яких — картопля.

Причина полягає в тому, що в картоплі підвищений вміст крохмалю, який, потрапляючи в рот, продукує молочну кислоту, та, у свою чергу, розм’якшує емаль зубів.

Досить кількох хвилин і рівень кислотності в порожнині рота наближається до нуля, з’являються шкідливі бактерії, які псують емаль. При впливі крохмалю і слини виробляються крохмалисті продукти, вони перетворюються в глюкозу, яка також ушкоджує емаль.

Деякі фахівці рекомендують відмовитися від картоплі, деякі радять після кожного вживання ретельно чистити зуби.

 

Вода з-під картоплі: чому варто пити

У давнину з картоплі не тільки готували безліч страв, але робили різні напої: сік, кисіль, навіть квас.

Воду, у якій варили картоплю, не виливали, а використовували для лікування різних недуг, наприклад, авітамінозу і застуди.

Користь «води з-під картоплі» підтверджує і сучасна наука. Вчені з Інституту харчування Німеччини називають картопляний відвар відваром Гіппократа і вважають універсальним лікувальним засобом.

Так, відвар з-під картоплі «в мундирі» відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишечник від слизу, допомагає в полегшенні симптомів артриту. Регулярне вживання картопляного відвару допоможе привести в норму артеріальний тиск, а при застуді над відваром слід дихати, накрившись рушником.

Правда для того, щоб в картопляному відварі збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно зварити. Чистити картоплю перед приготування не потрібно, адже в шкірці міститься до 50 % загальної кількості вітамінів. Бульби слід ретельно помити і опустити вже в киплячу воду. Ці секрети допоможуть приготувати цілющий напій.

Протипоказання: картопляний відвар не можна пити людям, які хворіють на цукровий діабет, людям із низьким тиском і алергікам.

 

Кому заборонено їсти кавун

При деяких захворюваннях споживання кавуна має ретельно контролюватися, або його краще не їсти зовсім.

Кавун — це ягода, яка дуже рідко викликає алергічні реакції. У цілому вживання якісного кавуна в розумній кількості (до 0,5 кг на день) не може нашкодити самопочуттю і спровокувати побічні ефекти, але це якщо людина здорова.

Вживання кавуна може стати причиною ускладнень в разі ряду порушень. Зокрема, сечокам’яна хвороба, порушення відтоку сечі, аденома передміхурової залози, післяопераційні спайкові процеси.

Людям, у яких є ці проблеми, кавун краще не вживати, або їсти в дуже невеликій кількості.

 

Сирі горіхи впливають на чоловічі статеві функції

Фахівці з Науково?дослідного центру в Іспанії встановили зв’язок між якістю інтимного життя і вживанням горіхоплідних культур.

Еректильна дисфункція — це неможливість досягнення і підтримки ерекції, достатньої для здійснення статевого акту. Захворювання частіше вражає літніх чоловіків, однак може спостерігатися і в молодих.

Недостатня фізична активність, стреси, вживання великої кількості алкоголю, надмірна вага і нездоровий раціон харчування підвищують ризик розвитку еректильної дисфункції. Тому дослідники пов’язують середземноморську дієту з більш низькою ймовірністю появи недуги.

Щоб вивчити вплив іншої дієти на сексуальну функцію, вчені залучили 83 чоловіки у віці від 18 до 35 років. Усі учасники експерименту дотримувалися західного стилю харчування, який, на відміну від середземноморського, означає мало фруктів, овочів і багато тваринних жирів.

Добровольців випадковим чином розділили на дві групи: половина учасників щодня додавала до свого звичного раціону по 60 грамів суміші з волоських горіхів, фундука та мигдалю. Фахівці спостерігали за змінами протягом більше трьох місяців.

Було встановлено: у чоловіків, які вживали суміш горіхів, значно посилилось сексуальне бажання і задоволення при еякуляції. Крім того, «горіхова комбінація» поліпшила якість сперми. У другої половини учасників експерименту такого прогресу не спостерігалося.

Експерти відзначають: горіхи є джерелом антиоксидантів і аргініну — з’єднання сприятливо впливає на серцево?судинну систему. Адже порушення кровообігу провокує проблеми з ерекцією.

 

Чому соки приносять мало користі

Довгий час склянку свіжого соку на сніданок вважали атрибутом успіху і турботою про здоров’я. Як вважають дієтологи, це і призвело до того, що зараз близько половини американців мають зайву вагу.

У чому ж проблема соків? Адже їх роблять зі свіжих фруктів — навряд чи у когось виникнуть сумніви в користі апельсинів. Але все не так однозначно: сік сильно відрізняється від апельсина, приблизно як виноград від вина.

Фрукти містять досить багато цукрів. Наприклад, апельсин середнього розміру містить близько 14 грамів цукрів. Для приготування склянки соку вам буде потрібно два (або навіть три) апельсина середнього розміру, залежно від їх сорту, соковитості та інших показників. Тобто, у одній склянці соку буде приблизно 30 грамів цукрів.

Чому корисніше їсти цілі фрукти? Як ми вже з’ясували, цукрів навіть у кислому апельсині досить чимало. Але у фруктах багато клітковини, завдяки якій виходить ефект, подібний із засвоєнням довгих вуглеводів — цукри засвоюються поступово, не виникає різких стрибків рівня цукру в крові. Тому ті ж два апельсина дадуть зовсім інший ефект.

14 серпня | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації