- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Баклажан — дарунок для довголіття
На Сході, звідки родом баклажан, його вважають овочем, що дарує довголіття.
І це не тільки тому, що він найдовше обдаровує нас своїми яскравими баклажанчиками, коли на городі вже все в’яне та відмирає. Він дійсно має властивості дарувати молодість шкірі (не дарма його використовують у косметології), допомагати жінкам при клімаксі та болісних місячних, а чоловікам зберігає в порядку судини.
У шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями.
Отже, їсти баклажани краще зі шкіркою. Захворювання, при яких баклажани будуть особливо корисними: анемія, атеросклероз, цукровий діабет, подагра, ішемічна хвороба серця, захворювання печінки і нирок, проблеми з судинами, захворювання шлунково?кишкового тракту, закрепи, порушення обміну речовин, безсоння.
Вибирати треба молоді плоди, що мають світлий відтінок шкірки. Перезрілі овочі містять надмірну кількість соланіну. У великих дозах цей токсин завдає серйозної шкоди організму. Дітям можна додавати баклажани в раціон після 3 років. Обережно вживати цей овоч треба тим, у кого є проблеми з шлунково?кишковим трактом на стадії загострення, а при діабеті він може спровокувати гіпоглікемію. Та все залежить від кількості з’їденого, бо переїсти баклажанів не важко, адже вони такі смачнючі!






