- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Баклажан — дарунок для довголіття
На Сході, звідки родом баклажан, його вважають овочем, що дарує довголіття.
І це не тільки тому, що він найдовше обдаровує нас своїми яскравими баклажанчиками, коли на городі вже все в’яне та відмирає. Він дійсно має властивості дарувати молодість шкірі (не дарма його використовують у косметології), допомагати жінкам при клімаксі та болісних місячних, а чоловікам зберігає в порядку судини.
У шкірці баклажанів міститься речовина, яку називають назунін. Цей елемент рослинного походження забезпечує захист нервових клітин і володіє сильними антиоксидантними властивостями.
Отже, їсти баклажани краще зі шкіркою. Захворювання, при яких баклажани будуть особливо корисними: анемія, атеросклероз, цукровий діабет, подагра, ішемічна хвороба серця, захворювання печінки і нирок, проблеми з судинами, захворювання шлунково?кишкового тракту, закрепи, порушення обміну речовин, безсоння.
Вибирати треба молоді плоди, що мають світлий відтінок шкірки. Перезрілі овочі містять надмірну кількість соланіну. У великих дозах цей токсин завдає серйозної шкоди організму. Дітям можна додавати баклажани в раціон після 3 років. Обережно вживати цей овоч треба тим, у кого є проблеми з шлунково?кишковим трактом на стадії загострення, а при діабеті він може спровокувати гіпоглікемію. Та все залежить від кількості з’їденого, бо переїсти баклажанів не важко, адже вони такі смачнючі!