- Selena2017
12 грудня, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Спеція, що корисна для печінки і чоловічої сили
Використовуючи спеції в приготуванні кулінарних шедеврів багато господинь навіть не підозрюють, які дивовижні властивості вони мають. Наприклад, розмарин. Медики відзначають наступні корисні властивості цього ароматного рослини.
Покращує пам’ять. У розмарині містяться активні речовини, які допоможуть поліпшити когнітивні функції (пам’ять, зосередженість, здатність до навчання). Крім цього, додаючи розмарин у їжу можна знизити ймовірність розвитку розладів когнітивних функцій у літніх людей, а також тих, хто страждає на деменцію та хворобу Альцгеймера.
Захищає імунну систему. У розмарині містяться антиоксиданти, зокрема, бетулінова і кавова кислоти, які стимулюють захисні функції організму і уповільнюють процеси організму. Також рослина має протизапальні і антиканцерогені властивості.
Допоможе позбутися від головного болю. Із давніх часів розмарин застосовують як болезаспокійливий засіб у вигляді мазі або пасти, які накладали на уражені ділянки тіла. Зараз відваром розмарину натирають виски, щоб зменшити ознаки мігрені, особливо важких форм.
Корисний для печінки. Розмарин славиться своєю сечогінною дією. Рослина допоможе позбутися від токсинів, солі і т.д. під час сечовипускання. Вживання розмарину знижує вірогідність розвитку цирозу печінки і швидкому загоєнню пошкоджень цього важливого органу.
Крім цього, розмарин:
- допомагає знизити стрес і нервову напругу;
- тонізує організм при загальному виснаженні;
- підсилює чоловічу силу;
- допомагає в лікуванні простудних захворювань;
- має жовчогінні і антидепресантні властивості.
Де використовувати: м’ясні страви; рибні страви; маринади; трав’яні чаї.
Не рекомендується вживати розмарин вагітним жінкам, людям, які страждають на епілепсію, і при високому тиску. Також не варто давати цю спецію маленьким дітям.