- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Названо найкориснішу ранкову каву
Сьогодні існує велика кількість способів приготувати каву. Деякі з них вважаються більш корисними, а інших краще уникати. Наприклад, у ході одного з досліджень було встановлено, що найкраще віддати перевагу фільтрованій каві. Однак, на думку дієтологів, найкориснішою буде кава без цукру.
Хоча це твердження може здатися занадто очевидним, але справа в тому, що чиста кава дійсно може принести організму велику користь. Якщо дотримуватися споживання кофеїну менше 400 мг в день, що відповідає приблизно чотирьом чашкам, то ранкова кава стає по-справжньому здоровим напоєм.
Дослідження показують, що крім припливу енергії, кава допомагає скинути зайву вагу, поліпшити когнітивні функції і навіть прожити довше. І все ж, навіть такий корисний продукт можна зіпсувати, якщо додати в нього неправильні інгредієнти.
«Кращий спосіб насолодитися кавою – це приготувати її так, як вам подобається, але при цьому розуміти, що саме можна в неї додати. Деякі напої містять велику кількість цукру, що може негативно позначитися на вашому здоров’ї та окружності талії при регулярному вживанні», — розповіла доктор медичних наук Емі Гудсон.
Спеціаліст порадила трохи змінити звичний спосіб приготування кави. Зокрема, замість вершків можна використовувати знежирене молоко, відмовитися від сиропів або збитої начинки.
Лікар-дієтолог Ліза Янг порекомендувала використовувати рослинне молоко, а замість цукру — корицю.
«Білкова кава, можливо, один з кращих напоїв для ранку. Він не тільки прискорює метаболізм завдяки протеїну, а й має прекрасний смак. Крім того, такий напій допомагає зберігати відчуття ситості між сніданком і обідом, що знижує тягу до їжі протягом дня», — додала лікар Меган Берд з Oregon Dietitian.