Вхід | Реєстрація

Як самостійно приготувати класичну французьку сирну тарілку?

Основні види сирів і їх поєднання на сирній тарілці: які сирні делікатеси обрати та з якими гарнірами поєднувати?

Приготування простої й вишуканої сирної тарілки складається з 4-х основних етапів, кожен з яких має свої правила:

  • Покупка сиру;
  • Викладання сиру;
  • Приготування гарнірів;
  • Сервірування.

Як обрати сир для сирної тарілки?

Класична сирна тарілка повинна включати як мінімум 3 сирні делікатеси, виготовлені з різних типів молока. Не менш важливо поєднувати різні текстури, а не подавати лише м’які чи тверді сири.

До прикладу, для класичної сирної дошки можна купити традиційний італійський твердий сир Грана Падано, який можна доповнити м’яким і ніжним Брі й ароматним сирним делікатесом Баварія Блю.

Зважайте: кожен гість, який буде коштувати сирну тарілку, з’їсть не менше 100-120 грамів сирних делікатесів.

 

На чому подавати сирну тарілку?

Спершу важливо обрати правильну тарілку, а тоді переходити безпосередньо до викладання сирів. Використайте будь-яку велику обідню тарілку, дерев’яну дошку, застелену пергаментним папером, металеву тацю.

Сири потрібно викладати рівномірно, залишаючи місце в центрі тарілки на додаткові гарніри й соуси. Сирну скоринку, як правило, розвертають до середини сервірувальні тарілки, а м’яку частину направляють у сторону гостей.

Не менш важливо враховувати правила подачі кожного конкретного сирного сорту. До прикладу, твердий Грюйєр зазвичай розміщують на сирній тарілці вертикально, аби візуально збільшити її висоту.

М’які сирні делікатеси, як-от Моцарела чи Буррата, зазвичай розміщують вертикально, не зрізаючи верхню скоринку.

 

Який додатковий гарнір обрати?

Найпростішим варіантом доповнення до сирної тарілки вважається виноградне гроно, розташоване посередині сервірувального посуду. Досить часто також використовують поєднання сухофруктів і горіхів.

Спробуйте використовувати сезонні гарніри, до прикладу, літні або осінні фрукти. Спеціалізовані сирні магазини досить часто пропонують купити спеціальну фруктову пасту, яка чудово поєднується зі сиром. Оливки й м'ясні нарізки стануть не менш прекрасним доповненням до сирної тарілки.

Завжди подавайте свіжоспечені хлібці або крекери, особливо якщо готуєте додаткові соуси. Також добре поєднується зі сиром французький багет, чіабата й різноманітні хлібці з додаванням журавлини, чорносливу й т. п. Доповнити вишукану сирну тарілку можно келихом червоного чи білого сухого вина.

Пам’ятайте: перед тим, як подавати будь-який сирний делікатес, його потрібно нагріти до кімнатної температури. За правилами для кожного окремого сорту сиру подають сервірувальний ніж. Якщо гості їстимуть сирні делікатеси руками, то не забудьте роздати кожному по кілька серветок.

30 червня | Категорія: Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Завантажуємо курс валют

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації