- IgorSergeevich
10 грудня, 21:15
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Правильний час сніданку може збільшити тривалість життя
Хоча складові сніданку важливі для здоров’я, дієтологи зійшлися на думці, що грає роль і час його споживання. За словами дослідників із США, правильно розрахований прийом їжі зранку може збільшити тривалість життя.
До подібних висновків прийшли співробітники міського університету Нью-Йорка, наукова робота яких торкнулася двох довгострокових досліджень, що проводилися в 1988-1994 і 1999-2014 роках.
У обох випадках добровольців вивчали на предмет зв’язку передчасної смертності і часу сніданку. Всього були проаналізовані дані по 34 тисячах жителів США різного віку і соціальних груп, які мали приблизно однакові параметри тіла.
Як з’ясувалося, ранній прийом їжі знижує ризик смерті від раку і серцево-судинних недуг на 6-12%, у порівнянні з тими, хто взагалі відмовляється від сніданку.
Особливо оптимальним вважається період від 6 до 7 годин ранку, коли тільки починають перезапускатися циркадні ритми організму — природні «годинники», що відповідають за вироблення гормонів. Постійна відмова від сніданку веде до дефіциту поживних речовин і в окремих випадках загрожує розвитком цукрового діабету.