- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Корисні осінні добавки до чаю та кави
З осіннім похолоданням багато хто починає частіше вживати гарячі напої, насамперед чай і каву. Лікарі-гастроентерологи розповіли, як зробити ці напої ще кориснішими.
Експерти зазначають, що користь чаю та кави визначає вміст у них флавоноїдів та алкалоїдів — речовин, які мають протизапальні властивості.
Щоб не нашкодити здоров’ю, пити чай чи каву рекомендується гарячою, що не обпалює. Згідно з рекомендацією медиків, температура напою не повинна перевищувати 65-70°С.

Також не рекомендується додавати в чай чи каву цукор. Любителям меду лікарі порекомендували не класти його в чашку з напоєм, а спочатку з’їсти ложку меду, потім випити чай або каву.
Щоб зробити чай чи каву кориснішою для здоров’я, медики порадили додати в напій прянощі, що посилюють антиоксидантні властивості: імбир, корицю, кардамон, гвоздику, апельсинову цедру, перець. Крім додаткової користі, це надасть напою особливі смакові ноти.





