- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Чому не варто пити дуже гарячий чай
Усі люди різні, і звички у них також відрізняються. Одні люблять пити чай ледь теплим, інші вважають за краще холодний напій, а треті — «натуральний окріп». Якщо перші дві групи не викликають у медиків жодних побоювань, то за останніх лікарі серйозно побоюються. Точніше — за їхнє здоров’я.
Адже надто гарячий напій може викликати опік слизової оболонки. Така травма надовго (а в деяких випадках і назавжди) може позбавити людину приймати їжу в звичний спосіб.

Гастроентерологи стверджують, що оптимальна температура чаю повинна бути в межах 37 градусів. Вище — уже небезпечно для здоров’я.
Гарячі напої, особливо чай і кава, можуть навіть спотворити смак деяких продуктів, а ще збільшити кількість споживання жирних продуктів.
За словами гастроентерологів, зміну смаку викликають такі речовини, як таніни. Вони можуть «змусити» гірчити деякі продукти, які людина звикла їсти вприкуску до чаю.
Що ж стосується чаю з лікером, то медики не рекомендують вживати разом чай і алкоголь. Міцний алкоголь, потрапляючи на слизові, дає опік. Якщо поєднувати алкоголь з гарячим напоєм, також буде опік. Важливо пам’ятати і про те, що всмоктування алкоголю в гарячому середовищі йде набагато швидше, тому що розширюються дрібні судини. Відповідно відбувається набагато швидше сп’яніння, йде навантаження на серцево?судинну систему, на центральну нервову систему, на органи виділення і, перш за все, на печінку. Чай з алкоголем в принципі не поєднується, тому що в такому випадку частина алкоголю може всмоктуватися з додатковими токсичними речовинами через наявність в чаї танінів.





