Продукти — природні антибіотики
У цих продуктах містяться речовини, яким властива антимікробна або бактеріостатична дія. Серед них фахівці називають часник і цибулю. Пряні овочі, насичені аліцином та фітонцидами, — ці речовини дають протибактеріальний та противірусний ефект.
Часник та цибуля рекомендують вживати в сезон, коли підвищений ризик поширення різних респіраторно-вірусних інфекцій. Крім того, на них варто звернути увагу при захворюваннях дихальних шляхів або системи травлення.
Корисний вплив цибулі та часнику на організм може виявлятися навіть при вдиханні аромату від порізаних овочів.
Ще один природний антибіотик — це імбир. Дослідженнями було виявлено корисну дію його сполук терпенів. Ці речовини здатні знищувати бактерії, що викликають запалення та захворювання шлунково?кишкового тракту.
Не слід забувати про користь хріну. Він надає протибактеріальну дію завдяки своїй насиченості речовиною лізоцимом та оливковою ефірною олією.
Хрін ще з давніх-давен використовували для лікування різних простудних захворювань, інфекцій дихальних шляхів.