- Desser
22 грудня, 10:46
На тему: Види і особливості кігурумі — на які заходи їх можна одягнути - Олег Тягнибок
21 грудня, 21:13
На тему: На Полтавщині матір підозрюють у сексуальному насильстві над власною донькою - Еллоц Олег
21 грудня, 20:14
На тему: Новорічні дерева коштують від 100 до 500 гривень - ZLATO
13 грудня, 18:54
На тему: На стіні міськради з’явилося зображення Копельця - Arturo
11 грудня, 06:53
На тему: Творча криза: як знайти вихід?
Найкращі домашні добрива
Деякі продукти, що використовуються в побуті, чудово підходять для підживлення рослин. Багато з них варто запасати вже зараз.

Яєчна шкаралупа насичує ґрунт кальцієм. Її слід висушити, після чого потовкти на борошно і прожарити в духовці 30 хвилин для знезараження. Потім можна додавати безпосередньо в ґрунт або настої добрив.
Цибулеве лушпиння багате вітамінами — групи B, C, PP, бором, марганцем тощо. Для підживлення готують настій: заливають окропом у пропорції 1 до 2, настоюють 1,5-2 дні. Перед застосуванням розводять із розрахунку 250 мілілітрів на 10 літрів води. А ще цибулиння допомагає боротися зі шкідниками: дротяником, колорадським жуком, суничним кліщем і попелицею.
Чайна заварка містить цілий комплекс корисних речовин: калій, цинк, марганець, хром тощо. Подрібніть і висушіть чайне листя, після чого його можна додавати в ґрунт, компости, мульчу.
Картопляна шкірка містить крохмаль, аскорбінову кислоту, глюкозу і мінеральні солі. Для зберігання її сушать або заморожують. У сезон закладають у ґрунт, використовують для приготування відварів і поживних сумішей для баштанних культур, коренеплодів, смородини та малини.
Хліб — іноді залишається навіть у економних господинь. Головна його цінність — дріжджі. Вони активізують ґрунтову мікрофлору та покращують засвоєння поживних елементів рослинами. Сухарики можна подрібнити і внести в ґрунт або зробити з них настій (замочити у воді, залишити на 14 днів у теплі й темряві, розвести з розрахунку 1 до 2).






