- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Чотири способи знезаразити ґрунт
Прожарювання. Один із найефективніших способів знезараження ґрунту — це прожарювання при високих температурах. Однак слід враховувати, що цей метод робить ґрунт практично мертвим, знищуючи не тільки шкідливі мікроорганізми, а й корисні.
Як прожарювати ґрунт. Насипаємо на лист шар землі товщиною 2-3 см. Поміщаємо в духовку і прожарюємо при температурі 200° C протягом 20-30 хвилин.
Для збереження корисних мікроорганізмів можна вдатися до пропарювання ґрунту в духовці за температури 70-90°C.

Пропарювання. Пропарювання землі дозволяє значно знизити кількість шкідників, зберігаючи при цьому корисну мікрофлору.
Способи пропарювання:
- Проливання землі окропом з наступним укутуванням під ковдру.
- Пропарювання в духовці протягом 20-30 хвилин за температури 70-90°C.
- Пропарювання на водяній бані, утримуючи землю над каструлею з окропом.
- Пропарювання не стерилізує землю, але позбавляє шкідників, таких як черв'яки, і зберігає корисну мікрофлору.
Протруювання фунгіцидами та інсектицидами. Використання спеціальних фунгіцидів та інсектицидів — ще один спосіб знезараження ґрунту.
Примітка: хімічні засоби слід застосовувати в крайніх випадках за наявності серйозних хвороб або шкідників. Біопрепарати краще.
Проморожування. Проморожування вважається простим, але менш ефективним методом знезараження. Для досягнення результату необхідно зберігати ґрунт при температурі нижче +18°C протягом не менше місяця. Цей метод ефективний проти деяких шкідників, але марний проти хвороботворних бактерій та грибків.
Деякі городники використовують контрастну обробку, чергуючи мороз, тепло і знову мороз, щоб зруйнувати шкідників та насіння бур'янів.





