Вхід | Реєстрація

5 десертів із додаванням віскі

Алкоголь використовується у випічці та солодощах дуже давно. Наприклад, коньяк почали додавати французькі кондитери ще в XVI столітті. Точно невідомо, хто саме придумав додати алкоголь до солодощів, але вже тоді зрозуміли, що напої високої міцності є чудовим засобом збереження свіжості кондитерських виробів. Крім того, деякі з них роблять десерти надзвичайно смачними та дещо пікантними. Коли йдеться про алкоголь у кондитерських виробах і солодощах, першими на думку приходять десерти, такі як ромова баба, тирамісу, шварцвальдський торт, шоколадні трюфелі, трайфл і сабайон, однак це ще далеко не всі варіанти.

Навіщо у десерти додають віскі?

Як уже згадувалося, алкоголь є гарним консервантом і захищає десерти від псування. У солодких виробах головні функції віскі — це:

  • пом'якшення;
  • розпушування; 
  • ароматизація та підсилення смаку.

Алкоголь також часто використовується для такої популярної кулінарної процедури, як фламбування, яка надає стравам унікальний смак і аромат. При фламбуванні страва покривається міцним алкогольним напоєм, а потім підпалюється. Ви можете використовувати віскі у десертах, так само як і ром або коньяк, але, звичайно, смакові відтінки, які алкоголь додасть десертам, будуть різними. Віскі ідеально підходить для кавових десертів, наприклад, для кавового мусу чи крему, просочення для кавового торта, соусу для пирога з шоколадом та кавою тощо. Головне — купити віскі високої якості.

Більшість десертів з віскі мають прості зрозумілі рецепти, тому їх можна приготувати вдома. Ось найбільш популярні з них:

  • віскі-кекси, які мають особливу текстуру та пряний аромат;
  • віскі-пудинг — чудова альтернатива звичним ванільним десертам;
  • карамель з віскі — ароматний крем з ніжною текстурою та п’янким смаком; 
  • тирамісу з віскі — додає десерту незвичайний цікавий смак. Алкоголь може бути як у кремі, так і в кавовому сиропі;
  • морозиво з віскі — пікантний смаколик з унікальним ароматом. 

Ці та інші десерти мають глибокий смак і аромат, оскільки алкоголь поєднується з різними інгредієнтами, створюючи цікаві та неповторні смакові комбінації. Додавання алкоголю до різних десертів дозволяє отримати дивовижні смаки та аромати, певну текстуру чи вишуканий післясмак. В багатьох рецептурах алкоголь додається лише на останньому етапі приготування, тому він не проходить термічну обробку й максимально розкриває свої смакові якості.

Розміщено на правах реклами
13 березня | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації