Вхід | Реєстрація

Використання оливкової олії в кулінарії

Оливкова олія — це продукт, який виготовляється з плодів однойменного дерева. Вона вважається однією з найбільш цінних і корисних для здоров'я. Цей продукт знайшов своє призначення в кулінарії, косметиці, медицині та інших галузях. Якщо правильно використовувати його для приготування страв — принесе користь організму. Дізнайтеся, як вибрати цінний продукт високої якості та зберігати його.

Користь для організму олії з оливок

Сік цих плодів насичений різноманітними корисними речовинами, які роблять його цінним продуктом для здоров'я та краси. Які елементи містить оливкова олія:

  1. Мононенасичені жирні кислоти ? знижують ризик розвитку хвороб серця і діабету.
  2. Вітамін Е ? запобігає появі ознак старіння шкіри та сприяє загальному здоров'ю.
  3. Фітостероли ? допомагають знижувати рівень холестерину в крові та сприяють запобіганню запаленням.
  4. Каротиноїди ? мають антиоксидантні властивості та корисні для зору.

Ці речовини роблять оливкову олію одним із найбільш цінних продуктів для харчування й догляду за тілом.

 

Види продукції

Вибір олії залежить від того, для якої страви ви її вибираєте та потрібного рівня ґатунку. Є кілька видів оливкової олії на Маудау, кожен із них має свої властивості, смакові якості та способи виробництва. Деякі з найпоширеніших видів:

  1. Extra Virgin ? олія найвищої якості, яка виготовляється з перших плодів без використання хімічних розчинників і високих температур. Вона має найбільш насичені смак та аромат, а також найвищий рівень антиоксидантів і корисних жирних кислот.
  2. Virgin ? цей вид теж виготовляється без використання хімічних розчинників, але є менш насиченим.
  3. Рафінована оливкова олія ? проходить процес очищення та фільтрації. Вона має нейтральний смак і придатна для смаження й приготування страв за високих температур.
  4. Суміш натуральної та рафінованої олії.

Кожен із цих видів має свої властивості та особливості застосування в кулінарії, тому варто враховувати це під час готування страв.

 

Як використовують оливкову олію в кулінарії

Це один із найбільш універсальних і корисних продуктів для здорового харчування, він використовується для:

  1. заправки салатів (можна в чистому вигляді або змішавши з гірчицею та соком лимона, соєвим соусом);
  2. приготування соусів і маринадів;
  3. смаження та пасерування різних інгредієнтів (м'яса, риби, овочів);
  4. виготовлення тіста для пасти, хліба, пиріжків, кексів тощо.

Також олію з оливок використовують для консервації та приготування супів, вона додає неповторного смаку та аромату стравам.

 

Правильне зберігання

Зберігайте продукт у прохолодному темному місці, уникаючи потрапляння сонячних променів. Стежте за тим, щоби пляшка була щільно закоркована. Хоча олія має довгий термін придатності, після відкриття краще використати її впродовж 2 місяців. Під час зберігання в холодильнику в ній випадає характерний осад, який унаслідок нагрівання зникає.

Розміщено на правах реклами
20 травня | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації