- Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям? - Selena2017
10 листопада, 18:20
На тему: Підприємця із Кобеляк засудили за незаконну вирубку дерев - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:58
На тему: Міська рада поновила Дмитра Жугана на посаді - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:57
На тему: У Кобеляках загорілася церква - Dikaia
28 жовтня, 11:48
На тему: Зимняя куртка – женственно и функционально
Секрет приготування ідеального хачапурі по-аджарськи: покроковий рецепт
Хачапурі по-аджарськи — ледве не найбільш популярна і впізнавана грузинська страва. Вона втілює любов гірського народу до ситної їжі з яскравим смаком. Щоб спробувати справжнє хачапурі, не обов’язково вирушати до Грузії, адже страву легко приготувати на власній кухні! Сьогодні ми розглянемо безпрограшний рецепт, слідувати якому зможе навіть людина без великого досвіду у випічці. А ще більше цікавих грузинських страв чекають охочих на сторінці https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/gruzynska/.
Хачапурі по-аджарськи за 5 кроків
Ти здивуєшся, як просто приготувати хачапурі, які нічим не поступаються ресторанній версії!
- Спочатку підготуємо тісто. Для цього 21 г пресованих дріжджів розчиняємо в 350 мл теплого кефіру (2,5% жирності). В окремій ємності складемо сухі інгредієнти: 500 г борошна, 1 ч. л. цукру і стільки ж солі. Сюди додаємо кефір з дріжджами, починаємо вимішувати інгредієнти, порціями підливаючи рослинну олію (всього 35 г). Коли тісто стане однорідним, еластичним і не буде липнути до рук, накриваємо його сухим рушником, залишаємо в теплі на 40–50 хв.
- Рівні частини сулугуні і фети натираємо на крупній терці. Всього має вийти 450 г сирної суміші. За смаком до неї можна додати перець, а от солити зазвичай не потрібно.
- Тісто, що підійшло, ріжемо на 6 частин. Кожну з них розкачуємо в кружечок близько 20 см в діаметрі. З двох протилежних сторін викладаємо невелику кількість сиру у вигляді валиків – вони стануть начинкою для бортиків. Скручуємо тісто трубочкою від краєчків до центру, щоб утворився човник. Місце з’єднання бортиків прищипуємо і перегортаємо швом донизу.
- Решту сиру розподіляємо по човникам. Бортики можна змастити яйцем чи залишити як є. Випікаємо хачапурі за температури 230 градусів протягом 12 хв.
- Витягаємо деко з духовки і в середину кожного човника вкладаємо по 10 г вершкового масла, а також по одному яєчному жовтку. Повертаємо хачапурі в духовку ще на 1–2 хв. Гарячу випічку традиційно змащують тонким шаром розтопленого масла, але це не обов’язково.
Додаткові поради
Ось кілька секретів, які допоможуть тобі отримати бездоганний результат.
- Використовуй винятково свіжі живі дріжджі — вони мають кремовий колір і приємний характерний аромат.
- На початку замісу всипай не все борошно, а його залишок додавай поступово за необхідностю. Все тому, що продукція різних марок має свої поглинаючі властивості, а занадто туге чи липке тісто негативно вплине на смак хачапурі.
- Аби отримати золотаву скоринку на сирі, використовуй режим духовки «верх-низ» або окрім нижнього нагріву увімкни гриль. Так начинка рівномірно розплавиться і вкриється бульбашками карамельного кольору.
- Готуй хачапурі прямо перед подачею на стіл, весь процес займе близько 1 години 45 хвилин. Гарячою ця страва смакує як найліпше. Жовток змішують з розтопленим сиром і вмочують у цю суміш шматочки бортика. Їдять хачапурі прямо руками, а не виделкою з ножем.
Насолоджуйся пухкою та неймовірно смачною випічкою!