- Rinascimento
20 червня, 12:46
На тему: У Гарбузівці мешканці самотужки відремонтували дорогу: приклад дорожнього волонтерства - Чудо Юдо
19 червня, 23:14
На тему: «Водоканал Плюс» прохає передати покази лічильників перед подорожчанням тарифу - Hanna
19 червня, 23:01
На тему: «Нехай люди вийдуть, а депутати залишаться» - Hanna
19 червня, 22:47
На тему: «Водоканал Плюс» прохає передати покази лічильників перед подорожчанням тарифу - микола козак
19 червня, 14:05
На тему: Ціни на воду: в Кобеляках подорожчання, Білики тримаються
Вода з-під картоплі: чому варто пити
У давнину з картоплі не тільки готували безліч страв, але робили різні напої: сік, кисіль, навіть квас.
Воду, у якій варили картоплю, не виливали, а використовували для лікування різних недуг, наприклад, авітамінозу і застуди.
Користь «води з-під картоплі» підтверджує і сучасна наука. Вчені з Інституту харчування Німеччини називають картопляний відвар відваром Гіппократа і вважають універсальним лікувальним засобом.
Так, відвар з-під картоплі «в мундирі» відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишечник від слизу, допомагає в полегшенні симптомів артриту. Регулярне вживання картопляного відвару допоможе привести в норму артеріальний тиск, а при застуді над відваром слід дихати, накрившись рушником.
Правда для того, щоб в картопляному відварі збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно зварити. Чистити картоплю перед приготування не потрібно, адже в шкірці міститься до 50 % загальної кількості вітамінів. Бульби слід ретельно помити і опустити вже в киплячу воду. Ці секрети допоможуть приготувати цілющий напій.
Протипоказання: картопляний відвар не можна пити людям, які хворіють на цукровий діабет, людям із низьким тиском і алергікам.