- Admin
29 січня, 09:13
На тему: Тепер вас дуритимуть не лише люди - karamelka
9 січня, 19:13
На тему: Як прискорити ріст волосся - anna000000
9 січня, 01:53
На тему: Дива з білбордами, або Тут мала б бути соціальна реклама - Чудо Юдо
8 січня, 09:50
На тему: Обережно! Села закриваються! - pis
6 січня, 17:38
На тему: Мачтовый подъемник: конструкция и преимущества при эксплуатации
Вода з-під картоплі: чому варто пити
У давнину з картоплі не тільки готували безліч страв, але робили різні напої: сік, кисіль, навіть квас.
Воду, у якій варили картоплю, не виливали, а використовували для лікування різних недуг, наприклад, авітамінозу і застуди.
Користь «води з-під картоплі» підтверджує і сучасна наука. Вчені з Інституту харчування Німеччини називають картопляний відвар відваром Гіппократа і вважають універсальним лікувальним засобом.
Так, відвар з-під картоплі «в мундирі» відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишечник від слизу, допомагає в полегшенні симптомів артриту. Регулярне вживання картопляного відвару допоможе привести в норму артеріальний тиск, а при застуді над відваром слід дихати, накрившись рушником.
Правда для того, щоб в картопляному відварі збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно зварити. Чистити картоплю перед приготування не потрібно, адже в шкірці міститься до 50 % загальної кількості вітамінів. Бульби слід ретельно помити і опустити вже в киплячу воду. Ці секрети допоможуть приготувати цілющий напій.
Протипоказання: картопляний відвар не можна пити людям, які хворіють на цукровий діабет, людям із низьким тиском і алергікам.