- Selena2017
12 грудня, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Вода з-під картоплі: чому варто пити
У давнину з картоплі не тільки готували безліч страв, але робили різні напої: сік, кисіль, навіть квас.
Воду, у якій варили картоплю, не виливали, а використовували для лікування різних недуг, наприклад, авітамінозу і застуди.
Користь «води з-під картоплі» підтверджує і сучасна наука. Вчені з Інституту харчування Німеччини називають картопляний відвар відваром Гіппократа і вважають універсальним лікувальним засобом.
Так, відвар з-під картоплі «в мундирі» відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишечник від слизу, допомагає в полегшенні симптомів артриту. Регулярне вживання картопляного відвару допоможе привести в норму артеріальний тиск, а при застуді над відваром слід дихати, накрившись рушником.
Правда для того, щоб в картопляному відварі збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно зварити. Чистити картоплю перед приготування не потрібно, адже в шкірці міститься до 50 % загальної кількості вітамінів. Бульби слід ретельно помити і опустити вже в киплячу воду. Ці секрети допоможуть приготувати цілющий напій.
Протипоказання: картопляний відвар не можна пити людям, які хворіють на цукровий діабет, людям із низьким тиском і алергікам.