- Admin
29 січня, 09:13
На тему: Тепер вас дуритимуть не лише люди - karamelka
9 січня, 19:13
На тему: Як прискорити ріст волосся - anna000000
9 січня, 01:53
На тему: Дива з білбордами, або Тут мала б бути соціальна реклама - Чудо Юдо
8 січня, 09:50
На тему: Обережно! Села закриваються! - pis
6 січня, 17:38
На тему: Мачтовый подъемник: конструкция и преимущества при эксплуатации
Чому соки приносять мало користі
Довгий час склянку свіжого соку на сніданок вважали атрибутом успіху і турботою про здоров’я. Як вважають дієтологи, це і призвело до того, що зараз близько половини американців мають зайву вагу.
У чому ж проблема соків? Адже їх роблять зі свіжих фруктів — навряд чи у когось виникнуть сумніви в користі апельсинів. Але все не так однозначно: сік сильно відрізняється від апельсина, приблизно як виноград від вина.
Фрукти містять досить багато цукрів. Наприклад, апельсин середнього розміру містить близько 14 грамів цукрів. Для приготування склянки соку вам буде потрібно два (або навіть три) апельсина середнього розміру, залежно від їх сорту, соковитості та інших показників. Тобто, у одній склянці соку буде приблизно 30 грамів цукрів.
Чому корисніше їсти цілі фрукти? Як ми вже з’ясували, цукрів навіть у кислому апельсині досить чимало. Але у фруктах багато клітковини, завдяки якій виходить ефект, подібний із засвоєнням довгих вуглеводів — цукри засвоюються поступово, не виникає різких стрибків рівня цукру в крові. Тому ті ж два апельсина дадуть зовсім інший ефект.