- Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям? - Selena2017
10 листопада, 18:20
На тему: Підприємця із Кобеляк засудили за незаконну вирубку дерев - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:58
На тему: Міська рада поновила Дмитра Жугана на посаді - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:57
На тему: У Кобеляках загорілася церква - Dikaia
28 жовтня, 11:48
На тему: Зимняя куртка – женственно и функционально
Як зберегти свіжість та смак петрушки
Петрушка росте на городі з ранньої весни до пізньої осені, але в серпні їй потрібен особливий догляд, щоб зберегти свою свіжість та смак.
У серпні петрушка може зіткнутися з такими проблемами, як перегрів, посуха, хвороби та шкідники. Щоб уникнути цих проблем, потрібно дотримуватися кількох правил.
- Поливати петрушку регулярно і рясно, особливо в спекотні дні. Полив краще робити вранці чи ввечері, щоб не викликати опіків листя.
- Підгодовувати петрушку раз на два тижні комплексними мінеральними добривами чи органічними настоями. Підживлення сприяє зростанню та розвитку зелені, а також підвищує її імунітет.
- Проривати та прополювати грядки з петрушкою, щоб видаляти бур’яни та розпушувати ґрунт. Це покращує доступ кисню й вологи до коріння рослин, а також запобігає розмноженню шкідників.
- Збирати та використовувати петрушку при необхідності, не даючи їй цвісти. Цвітіння погіршує якість зелені, роблячи її жорсткою та гіркою.
- Якщо петрушка почала цвісти, потрібно обрізати квітконоси та використовувати їх для приготування бульйонів або настоянок.
Заготовляйте петрушку для зими, якщо ви хочете насолоджуватися її ароматом та корисними властивостями у холодну пору року. Петрушку можна заморожувати, сушити, маринувати чи солити.