- welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям? - Selena2017
10 листопада, 18:20
На тему: Підприємця із Кобеляк засудили за незаконну вирубку дерев - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:58
На тему: Міська рада поновила Дмитра Жугана на посаді
Що дає вживання одного огірка в день
Дієтологи розповіли про корисні властивості вживання огірків. За словами експертів, овоч має негативну калорійність, і його рекомендується додавати в раціон людям, які бажають позбутися зайвої ваги.
До складу огірків входить 95% води, а решта 5% — це клітковина. Також овоч збагачений тартроновою кислотою, що перешкоджає формуванню жиру. У шкірці огірка досить багато корисних речовин, серед яких вітамін К, А, С, вітаміни групи В. А ще продукт збагачений залізом, калієм, фосфором, міддю і магнієм.
Овоч рекомендується вживати людям, які хворіють на цукровий діабет і схильним до повноти. Завдяки насиченому мінеральному складу, огірок допомагає зменшувати показники цукру в крові, очищати судини і виводити надлишки жиру з організму. Огірковий сік містить натуральну кислоту, що поліпшує склад крові і позбавляє від холестеринових бляшок.
Для підвищення функціонування органів травлення і нормалізації мікрофлори кишечника огірки необхідно їсти кожен день. Вживання овочу сприяє виробленню серотоніну. З цієї причини медики радять додати його в раціон при апатії, втомі і навіть депресії. Вживання огірків здатне зробити людину бадьорою і енергійною.
Продукт також відмінно впливає на шкіру. Якщо додати в раціон харчування хоча б один огірок, то можна позбутися від висипань, почервоніння, сухості і лущення. Калій, що входить до складу овочу, бореться з набряками, покращує артеріальний тиск і допомагає нормалізувати серцевий ритм. Також при додаванні продукту в раціон можна очистити нирки майже від дрібних каменів і піску.
При цьому огірок також має протипоказання. Якщо людина має хворобу шлунково-кишкового тракту, то продукт краще виключити з раціону.