Покрокова інструкція з базового обслуговування вендингової кавомашини
Вендингові кавомашини - це великий крок в еволюції звичайних кав'ярень. Саме завдяки їм, улюблені напої доступні в будь-який час дня і ночі.
У наші дні неможливо уявити собі робочий день без чашечки ароматної кави. Хтось віддає перевагу міцному еспресо, комусь до душі американо, але є любителі і легкого лате або солоденького шокочіно.
У будь-якому випадку інтернет-магазин кави alta-kava пропонує зерна найвищої якості, які здатні задовольнити смак найвибагливіших гурманів.
Сфери використання вендингових кавоварок та їхні види
Вендингові кавомашини – автоматизовані апарати, які дають змогу купити каву без участі продавця, що скорочує, по-перше, час на купівлю, а по-друге, ризики зараження різними інфекціями. Завдяки тому, що процес приготування напою займає лічені секунди, а оплата можлива як готівкою, так і банківською картою, пристрій користується особливою популярністю в громадських місцях, серед яких:
- автозаправні станції;
- вокзали;
- офіси;
- торгові центри;
- навчальні заклади;
- лікарні.
Також дуже вигідно їх встановлювати просто на ділянках вулиць з великою прохідністю.
Кавові вендингові станції діляться на кілька видів:
- Підлогові. Відрізняються великими габаритами, мають безліч вбудованих функцій, наприклад, миттєве подрібнення свіжих зерен.
- Настільні. Добре вписуються в офісну атмосферу завдяки своїй компактності.
- Модульні. З можливістю збивати молочну піну, додавати сиропи.
Серед апаратів також є снекові - вони дають змогу і приготувати напій, і вибрати невеликий перекус.
Обслуговування вендингових кавомашин
У процесі експлуатації кожен пристрій потребує регулярного сервісу. Що ж потрібно для безперебійної та правильної роботи вендингових кавомашин? А це всього лише кілька простих кроків:
- Вимкнення апарата від електрики для повної безпеки.
- Очищення контейнерів для води, зерен, молока, цукру. Вони потребують регулярного промивання теплою водою, щоб запобігти розмноженню грибкових інфекцій. Після цього їх необхідно ретельно просушити.
- Миття міксерів і дозаторів для інгредієнтів. Забруднення можуть накопичуватися в куточках ємностей, що впливатиме на якість і смак напоїв.
- Видалення накипу за допомогою спеціальної рідини. Навіть при використанні очищеної води з часом система покриється нальотом, який може стати основною причиною поломки машини.
- Перевірка водних фільтрів. Регулярний огляд допоможе вчасно помітити необхідність заміни. Адже смачна вода - це завжди чудова кава.
- Поповнення запасів. Завантаження свіжих і якісних продуктів (молоко, цукор, зерна, сироп).
Після завершення обслуговування необхідно приготувати кілька тестових напоїв, щоб перевірити правильність налаштувань.
У підсумку, стає зрозуміло, що для коректної та надійної роботи вендингового автомата потрібно за ним правильно доглядати: щоденно протирати корпус і перевіряти кількість інгредієнтів, щотижня - перевіряти фільтри та накип, і раз на місяць проводити повний технічний огляд.