Вхід | Реєстрація

Як зберігати соняшникову олію: базові правила

Олія — один із найпоширеніших продуктів на нашій кухні, але вона досить чутлива до зовнішніх чинників. Неправильне зберігання може призвести до окиснення, через що вона втрачає свій приємний смак, аромат і корисні властивості. Щоб олія соняшникова залишалася свіжою і безпечною для споживання, важливо дотримуватися кількох простих, але дійсно обґрунтованих правил — ми зібрали їх в цьому матеріалі.

Основні правила зберігання соняшникової олії вдома

Соняшникова олія — продукт чутливий до світла, тепла й повітря. Через них поступово в рідині з?являються гіркота й осад. На що потрібно звертати увагу:

  • матеріал пляшки — темне скло краще захищає продукт від сонячного світла;

  • температура — оптимально тримати за +5…+20 °C, далі від плити та батарей;

  • щільність кришки — гарно закритий ковпачок запобігає доступу повітря;

  • вологість — не тримайте олію біля мийки або в сирих шафах.

Якщо ви переливаєте невеликі порції для зручності застосування, враховуйте, що умовний золотий стандарт — це пляшки з темного скла. Альтернативою може бути затемнений пластик, але він не такий естетичний. Не забувайте і про загальний термін придатності — з часом усі продукти втрачають свої властивості й стають небезпечними для застосування.

Додаткові правила

Рафінована олія, яка проходить очищення, стійкіша до впливу світла й тепла, тому її можна зберігати за умови кімнатної температури до року. Нерафінована ж — більш «жива» і схильна до окиснення, тому її краще тримати в холодильнику, трохи далі від джерел тепла, і використовувати протягом кількох місяців після відкриття.

До речі, ще й потрібно правильно застосовувати олії. Рафінована чудово підходить для смаження, бо витримує високі температури. А нерафінованою заправляють салати й холодні страви. 

Щоб не пропустити момент псування, стежте за зовнішнім виглядом і запахом рідини. Якщо олія стала каламутною, з’явився осад або різкий гіркуватий аромат, її краще замінити на нову.

Правильне зберігання соняшникової олії допоможе подовжити термін експлуатації рідини. Вибирайте якісний продукт, дбайте про умови на кухні. А знайти різні види рослинної олії можна на маркеті MAUDAU — там легко вибрати те, що підходить саме вам.

22 жовтня | Категорія: Побут

Додати коментар
Ваше ім'я Ваш e-mail (в коментарях не виводиться)
Текст   символів залишилося

Впишіть сюди щось, якщо ви робот:

Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації