Вхід | Реєстрація

У смерті кременчуцьких в’язнів звинувачують продавця фальсифікованого клею

Громадські правозахисники Кременчука «докопалися», що ув’язненим Кременчуцької колонії, де відбулося масове отруєння (померло п'ятеро в’язнів) видали для роботи неякісний клей, який вони і випили. Як повідомив заступник начальника управління Держдепартаменту по питаннях виконання покарань в Полтавській області полковник Олександр Єршов, в міській лікарні Кременчука наразі залишається лише один із учасників отруєння в колонії. Решту ув’язнених, що проходили лікування, вже виписали, і вони повернулися. Таким чином, за остаточними даними, з десяти ув’язнених, що випили клей, померли п'ятеро.

Разом з тим, місцеві правозахисники, які давно намагаються привернути увагу громадськості до порядків в колонії, стверджують, що непрямою причиною смерті п'ятеро зеків є те, що вони випили підроблений клей. Активістам вдалося дізнатися, що для роботи зекам видали 6 літрів польського клею «Дракон». Правозахисники вивчили наклейку та з’ясували, що клей - підроблений і виготовлений не в Польщі. За твердженням активістів, це зіграло свою фатальну роль в розвитку подальших подій в історії з отруєнням. Адже лікарі, які приймали хворих ув’язнених, кажуть правозахисники, втратили дорогоцінний час, оскільки не змогли відразу встановити, які ліки треба вводити від отруєння, бо склад підробленого клею їм був невідомий. Тепер правозахисники вимагають знайти і покарати підприємця, що поставляє в торгову мережу підроблений клей «Дракон».

Полковник Єршов повідомив, що наказу про покарання винних в трагедії ще немає. Підготовлений тільки проект. Оскільки із зеків, як кажуть, нічого не візьмеш, покарані будуть посадові особи колонії.

Автор: http://obkom.net.ua/news/2009-08-03/1045.shtml


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2009, 15:42 | | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації