Вхід | Реєстрація

Підприємство «Полтавнафтогазгеологія» надалі відстоює своє право на існування

Нагадаємо, працівникам підприємства держава вже рік не виплачує заробітну плату, нині вони оголосили безстроковий страйк. Після перевірки діяльності дочірнього підприємства КРУ не виявило порушень, однак, днями Міністерством внутрішніх справ було порушено кримінальну справу проти працівників «Полтавнафтогазгеології». Про подальші скоординовані кроки його працівників говорили на засіданні профсоюзного комітету.
На засіданні профспілкового комітету співробітники дочірнього підприємства «Полтавнафтогазгеологія» розповідають: вже не перший рік проводять судові баталії з НАК «Надра України».
Володимир Науменко, заступник директора з екологічної безпеки ДП «Полтавнафтогазгеологія»:
- Ми неодноразово на це звертали увагу, писали і пишемо. Коли Генпрокуратура замість того, аби своїми силами вирішити це питання, чомусь наші звернення, в одному випадку відправляє до прокуратури Полтавської області, повноваження якої не розповсюджуються на це питання, або ж, в іншому випадку, - Закарпатської області, яка взагалі не має ніякого відношення.
Близько року співробітники дочірнього підприємства не отримують зарплати від держави. Остання перевірка КРУ не зафіксувала порушень з боку керівництва і співробітників «Полтавнафтогазгеології». Однак, говорить голова територіального комітету Володимир Руденко, цими днями Міністерством внутрішніх справ у Полтавській області було порушено кримінальну справу проти співробітників підприємства. На засіданні відзначалось, що основна причина порушення справи - це видача зарплати співробітникам активами і матеріалами, які вже не використовуються у виробництві. «Державу не обходить, за що ми будемо годувати сім'ї, за який кошт одягати дітей», – лунали із зали вигуки відчаю. До того ж, говорить головний бухгалтер підприємства Ірина Семенова, порушення кримінальної справи не має законних підстав, оскільки видача зарплати підприємцям «натурою» здійснювалась в рамках діючого законодавста. Рішенням зборів члени профспілки погодили надіслати листа до прокуратури з проханням припинити дію постанови про відкриття кримінальної справи проти співробітників підприємства «Полтавнафтогазгеологія».

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2009, 10:34 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації