Вхід | Реєстрація

«Скупилися» на …кримінальну справу

Ходити до магазинів, виявляється, можна декількома способами – традиційно через двері і нетрадиційно – через стіну, щоправда останній спосіб використовували протизаконно, із застосуванням монтировок та підручних матеріалів, а от коли виходили, то забували розрахуватися за взятий товар. Так, мова йтиме саме про крадіжки, якими останнім часом «заряснів» Ленінський район нашого міста, зокрема декілька магазинів, які там розташовані.
Двом молодикам 1986 та 1987 років народження останнім часом із заробітками не щастило. А їсти хочеться завжди, тому й вирішили вночі «сходити» до магазину. Примітивши його ще вдень, вони вже знали, що зайти туди можна, розібравши цегляну стіну. Тож, коли пролаз був готовий, хлопці похапцем нахапали цукерок, шоколаду, цигарок, горілки, консерви. Не забули зазирнути і до каси, там була невеличка сума грошей, її й забрали. Склали усе добро у ряднину, яку прихопили із собою, та й подалися геть. Наївшись досхочу дармового товару, вирішили за декілька днів сходити ще. Інша «ходка» була за тією ж схемою. І знову гулянка, і знову відчуття безкарності. Втім, не пощастило їм втретє, коли в одному з магазинів спрацювала сигналізація. Зловмисники потікали, а вже на ранок до них приїхала міліція.
Володимир Таран, начальник сектору карного розшуку Ленінського РВ міліції говорить, що до райвідділу міліції почали надходити заяви від приватних підприємців про скоєння крадіжок у їхніх магазинах.
«Шукати довго злочинців нам не довелося, - продовжує тему Володимир Таран, - адже один із крадіїв уже раніше був засуджений за подібні заняття, до того ж ми мали оперативну інформацію стосовно причетності саме цих молодиків до скоєння цих крадіжок. Тож, коли ми приїхали до них додому, то там і знайшли речові докази – залишки тих продуктів, які були викрадені. Невдовзі і самі хлопці зізналися.»
На даний час сума збитку за попередніми підрахунками становить більше 5000 гривень, але три магазини – це не весь послужний список, адже «наслідили» молодики й в інших районах нашого міста, зокрема Октябрському. Втім, остаточну кількість обікрадених магазинів визначить слідство. А поки, що проти затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникненням у житло). За такий вид діяльності Закон передбачив покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років.

Автор: ВЗГ ГУМВС в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2009, 11:17 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації