Вхід | Реєстрація

Полтава «втерла носа» всім українським мегаполісам

Полтава забрала у 5 найбільших міст України право на перший енергопасивний будинок.
Про це під час прес-конференції в інформагентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» заявив радник полтавського мера з питань енергоефективності та енергозбереження Ігор Мурашко. За його словами, відповідний конкурс проводили серед п’яти міст. Крім Полтави за право на зведення такого першого в Україні об’єкту боролися Київ, Харків, Одеса і Львів. Презентація проекту відбудеться вже до Нового року.
«Цей проект проводить міністерство з питань екології Німеччини. Програма називається «Енергоефективні будівлі». Ми вже кілька місяців працюємо над ним. Десь через місяць будемо презентувати окремий проект», — зазначив радник міського голови Полтави.
Ігор Мурашко конкретизував де ж саме в Полтаві з’явиться перший в Україні енергопасивний будинок - по вулиці Коваля, 2, що біля Університету споживчої кооперації України. Там, за словами радника мера, зовсім не використовуватимуть газове опалення.
«У цьому будинку зовсім не буде використовуватися газ. На даху стоятимуть сонячні колектори, які забезпечуватимуть будинок теплом. Зараз ми розраховуємо варіант чи це будуть теплові геотермальні насоси, що подаватимуть тепло у будинок, чи біокотел на пелетах», — зазначив Ігор Мурашко.

ДОВІДКА ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ»: З 1961 року Агентство США з міжнародного розвитку є провідною установою Уряду Сполучених Штатів Америки з виконання програм міжнародної економічної та гуманітарної допомоги. Починаючи з 1992 року Регіональна Місія Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові і Білорусі надає допомогу країнам регіону у здійсненні переходу до ринкової економіки на широкій суспільній базі. Участь обласного центру у проекті стане продовженням реалізації Стратегічного плану розвитку Полтави, свого часу розробленого за участю USAID. Підписання Меморандуму про співпрацю було заплановане ще на кінець жовтня.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2009, 10:34 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації