Вхід | Реєстрація

«Навимагав» аж 50 гривень, а отримає щонайменше 4 роки позбавлення волі

Детектив, який розігрався на трасі Київ-Харків, а саме у районі селища Решетилівка, не залишив би байдужим жодного сценариста екшенів. У головній ролі виступив 23-річний молодик, який відчуваючи себе «царем» усіх доріг, з пістолетом у руках збирав «дань» з водіїв–далекобійників. Ставши перепочити на узбіччі дороги у нічний час, водіям таки довелося віддавати кровно зароблені 10,15, а то і 20 гривень молодому нападнику, адже як говорять «проти лому не має прийому», але у даному випадку перечити хлопцю з пістолетом бажання не виникало ні у кого.
Хтозна скільки б тривала ця процедура, яка нагадує буремні 90-ті з елементами вимагання та рекету, якби не вчасне звернення одного із потерпілих у міліцію. За словами Олега Пархомчука старшого оперуповноваженого Решетилівського РВ міліції молодика вдалося затримати прямісінько у ту ж ніч, коли він після «роботи» відсипався у дружини.
«Коли до нас звернувся один із водіїв, - говорить Олег Пархомчук, - то ми одразу підняли по тривозі особовий склад, викликали наряд роти дорожньо-патрульної служби ДАІ, адже мали інформацію, що злочинці пересуваються на автомобілі та розпочали пошуки. У процесі відпрацювання території нам вдалося встановити ще п’ятьох потерпілих, які у ту ніч стали жертвами злочинця.»
Схема роботи молодика була однакова. По обидва боки від траси розташовані автозаправні станції, поблизу яких зазвичай відпочивають водії-дальнобійники. Тож, приїхавши на трасу, хлопець сказав своїм товаришам «Я тут цар, зараз будемо працювати», взяв газового пістолета і пішов «на роботу». Спочатку він просто пропонував заплатити за те, що вони стоять на «його території», а вже потім, коли водії відмовлялися, жорстким аргументом ставав пістолет. Під час чергового вимагання хлопець побачив машину ДАІ, яка прямувала прямісінько до них. Після цього він з товаришами покинули своє «ДЕУ» і потікали. Затримали розбійника з великої дороги вже практично під ранок, як ми уже говорили, у дружини. У скоєному він зізнався. Мотивує свій вчинок тим, що потрібні гроші, але ціна тих 50 гривень, які йому вдалося «назшибати» - від 4 до 6 років позбавлення волі. Саме таке покарання передбачене Кримінальним кодексом України згідно статті 186 ч.2(грабіж), власне, за якою і порушили кримінальну справу відносно молодика.
Нині він заарештований. Говорить, що хильнувши зайвого і потягло на пригоди. До речі, під час упізнання потерпілими свого кривдника, усі, як один вказали саме на нашого героя. Він же у свою чергу тільки просив вибачення і оправдувався тим, що поводив себе неадекватно.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2009, 10:47 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації