Вхід | Реєстрація

Урожай ранных зернових у Кобеляцькому районі

Кращий,  ніж у  середньому по області, але гірший порівняно з минулим роком  урожай ранніх зернових зібрали у Кобеляцькому районі. Понад 50 тисяч тонн -- такий  цього річ  ужинок  кобеляцьких хліборобів. Минулої суботи на березі Ворскли у районному центрі  відсвяткували обжинки.
З цієї чудової української пісні офіційно розпочалося районне свято.
А вже з самого ранку тут було чим вразити численних гостей. На параді стояла найкраща сільгосптехніка, провідні агропідприємства представили свою продукцію. Місцеві бабусі смакували салом та медом і розмірковували,  чи не подорожчає хліб.
А ось виконувачу  обов»язків голови ОДА Володимиру Онищенку найбільше сподобалися узвар та печінка, які приготували  кухарі підприємства «Здобуток».
Керівник області похвалив хліборобів за  якість зерна – переважно другого та третього класу.
Цього року на Полтавщині  планують зібрати  понад три мільйони тонн зерна разом із кукурудзою. І вже зараз у господарствах міркують, як розпорядитися хлібом , який завжди так нелегко дається .
Керівники району радять у першу чергу розрахуватись із власниками земельних паїв, у  яких орендували землю, запастися зерном для власних потреб , продати  у  регіональні ресурси,  а решту  використовувати на свій розсуд. Можна й притримати , але з  розумом.
На святі вшанували кращих хліборобів району, нагородили їх почесними грамотами , подарунками та преміями.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2010, 13:18 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації