Вхід | Реєстрація

На Полтавщині викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованої оковитої

Працівники сектору ДСБЕЗ Кременчуцького райвідділу спільно з працівниками управління ДСБЕЗ ГУМВС провели 15 обшуків за місцями зберігання спирту, виготовлення і зберігання продукції, а також пунктів збуту фальсифікованого товару. Як повідомив начальник управління ДСБЕЗ ГУМВС України в Полтавській області В’ячеслав Синьчук, співробітники міліції вилучили 2500 літрів спирту, 1200 літрів спиртовмісної речовини, близько 16 літрів харчового ароматизатору «Ром», 35 літрів смаженого цукру, а також сімнадцять порожніх 225-літрових пластмасових діжок і 52 порожні пластмасові 35-літрові каністри.
Після цих обшуків правоохоронці Полтавщини затримали злочинну групу у складі 9-х осіб, які упродовж року забезпечували фальсифікованою горілкою і коньяком споживачів міст Кременчука, Комсомольська, а також Кременчуцького, Козельщинського та Глобинського районів Полтавської області.
Наразі відомо, що готовий алкоголь спільники виготовляли і зберігали у гаражних приміщеннях, маскуючи незаконну діяльність під надання послуг автомийки та ремонту бамперів. Тіньові підприємці розводили спирт водою в пластмасових каністрах безпосередньо в гаражі, в умовах абсолютної антисанітарії. А коньяк отримували шляхом додавання до розбавленого спирту смаженого цукру і харчового ароматизатору «Ром». Горілчані вироби реалізовували здебільшого оптом: по ціні 14 гривень за літр горілки і 20 гривень – за літр коньяку. Спеціалісти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС Полтавської області вже підтвердили невідповідність якості вилученої «горілчаної продукції» і спиртовмісних речовин державним стандартам, та зробили висновок, що її вживання загрожує життю та здоров’ю людей.
Групу з 7 чоловіків і двох жінок очолював 34-річний мешканець Кременчука, раніше судимий за незаконне виготовлення, зберігання і збут підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204 КК України). На даний час спільники затримані, двох чоловіків (у тому числі організатора підпільного виробництва) взято під варту. Вирішується питання про притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст. 204 КК України).

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2009, 15:13 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації