Вхід | Реєстрація

Ситуація у Полтаві із захворюванням на грип та інші вірусні інфекції покращується

Начальник міського управління охорони здоров'я Сергій Котов говорить: кількість звернень громадян зменшується. Нині пацієнтів більше виписують, ніж госпіталізують. Про ці та інші питання йшлося на апаратній нараді у міськвиконкомі.
Розпочав апаратну нараду секретар міської ради Олександр Козуб з питання захворюваності у місті на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Головний державний санітарний лікар міста Анатолій Журавльов доповів, що на 46 тижні року відзначається зниження рівня захворюваності у порівнянні з минулим тижнем майже на 30%.
Анатолій Журавльов, головний державний санітарний лікар міста:
- З 31 жовтня захворіло 7300 полтавців, 95 - було виявлено діагоз грипу. За даний період в стаціонарах міста звернулось по допомогу 202 людей, серед них - 82 дітей.
Кількість викликів, зазначив начальник міського управління охорони здоров'я Сергій Котов, щодня зменшується. Нині по місту проти 1008 у понеділок налічують 146 викликів у суботу. Єдине, що непокоїть медиків, грошей, які були виділені на сесії міської ради для 5-ї лікарні, може не вистачити, оскільки в середньому на лікування однієї людини витрачається близько 600 гривень.
Сергій Котов, начальник міського управління охорони здоров'я:
- По аптекам ситуація стабільна. Майже скрізь є оксолінова мазь, інші препарати, зокрема антибіотики. Нині працюємо з фармацевтами, аби вони врегулювали питання щодо наповненості препаратами противірусної дії.
Серед питань порядку денного – розгляд роботи щодо надходження коштів до бюджету міста від передачі в оренду та приватизації комунального майна. Станом на 1 листопада, доповів начальник управління майном комунальної власності міста Дмитро Паламарчук, діє 817 договорів оренди об'єктів комунальної власності, 300 з них – з бюджетними установами. Нині виконання до планових показників складають 101,4%. Запланована сума на поточний рік, зазначив фахівець, має скласти 9 мільйонів 100 тисяч гривень.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2009, 11:48 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації