Вхід | Реєстрація

Дешевшими стали овочі, а алкогольні напої зросли в ціні

Індекс споживчих цін у жовтні 2009р. становив 100,6%. На споживчому ринку у жовтні 2009р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6%. З продуктів харчування подорожчали яйця на 6,2%, масло – на 5,4%, молоко – на 2,6%, сир і м’який сир (творог) – на 1,6%, риба та продукти з риби – на 1,1%, хліб і хлібопродукти – на 0,5%, олія – на 0,4%. Водночас дешевшими стали овочі на 3,5%, фрукти – на 1,8%, цукор – на 0,2%.
Алкогольні напої зросли в ціні на 2,6%, тютюнові вироби – на 0,1%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% зумовлене збільшенням плати за гуртожитки (на 1,1%) і вартості утримання та ремонту житла (на 0,6%).
На 0,5% зросли ціни у сфері охорони здоров’я, що сталося внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 1,0%, амбулаторних послуг – на 0,1%.
Загальне зниження цін у сфері транспорту на 1,0% пов’язане із подешевшанням палива та мастил (на 3,2%), транспортних засобів (на 1,1%). Разом з тим на 1,3% подорожчали транспортні послуги, у т.ч. залізничного пасажирського транспорту – на 2,3%, автодорожнього – на 1,0%.
На 0,1–2,3% зросли ціни у сфері ресторанів та готелів, освіти, відпочинку і культури, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, одяг і взуття.

Автор: відділ статистики цін Головного управління статистики у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2009, 15:46 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації