Вхід | Реєстрація

Гроші варто вкладати в зуби. В буквальному розумінні

Карієс, парадонтоз та інші захворювання зубів спричиняють в організмі ріст хвороботворних мікробів. Хворі зуби погано пережовують їжу, що негативно позначається на здоров’ї. Тож перш ніж лікувати якесь несподіване захворювання, лікарі радять вилікувати зуби.
Для більшості людей гарні білі зуби – це не тільки здоров’я, але й успіх. Досягнення сучасної стоматології дозволяють зробити навіть з невиразних зубів голівудську мрію. Ціна дива – тисячі або й десятки тисяч гривень.
Мережа стоматологічних кабінетів у Кременчуці розгалужена, тож у городян є вибір як за якістю, так і за вартістю.
"Доки зуб не почне боліти нестерпно, нашу людину в стоматологічний кабінет не заженеш, – говорить лікар-стоматолог з 20-річним стажем Ірина. – Спочатку починаємо самостійно лікуватися – анальгін чи інше знеболююче. А потім, коли вже несила терпіти – біжимо до лікаря". Хоча, за словами пані Ірини, є люди, які ставлять своє здоров’я на найвищу ступінь пріоритетів, тож і відвідують стоматолога більше ніж раз на півроку.
Перш ніж лікувати, потрібно пройти консультацію лікаря. Її вартість у стоматологічних кабінетах та клініках Кременчука варіюється від 15 грн. Хоча якщо стоматолог бачить, що "працювати" з вами доведеться довго, консультація може вийти безкоштовною. Наступний етап – рентгенівський знімок від 15 грн., а в більш солідних клініках – панорамний рентгенівський знімок складає – 55 грн.
Саме після цього лікар-стоматолог поставить діагноз і зможе назвати приблизну суму лікування. Пасивність у цьому питанні проявляти не слід – краще обговорити усе відразу, аби зорієнтуватися, які проблеми слід негайно вирішити, а які можна дещо відкласти. Адже дефект пломби (… грн) може почекати, а ось карієс – ні. Крім того, деякі стоматологи наполягають на видаленні зубного каменя перед початком лікування. Процедура ця, за словами лікарів, необхідна, адже саме цей камінь є причиною гінгівіту – запалення десни навколо зуба. Для видалення зубного нальоту та каменя слід сплатити 200 грн.
Вартість самого ж лікування буде залежити від різних умов. По-перше, від якості та кількості анестезії, по-друге, від того, наскільки запущена хвороба, по-третє, марки пломбувального матеріалу. Впливає на вартість лікування і престижність стоматологічного кабінету. Адже за бренд також доводиться платити. Взагалі ж за лікування карієсу слід сплатити від 40 грн.
Більш стійкі до болю, нерозумні пацієнти потрапляють до лікаря-стоматолога вже з пульпітом. Тут лікування буде довшим і дорожчим – близько 200 грн. У цю суму ввійде не тільки матеріал для пломбування, а й анестезія, ліки для лікування каналів.
- Сучасні стоматологи зараз намагаються докласти максимум зусиль, аби врятувати зуб, – розповідає пані Ірина. – Але іноді доводиться видаляти не тільки корінь, а й увесь зуб.
Відвідування хірурга обійдеться у суму від 100 грн., з урахуванням анестезії, самого видалення та ліків.

Замість втраченого зуба – імплантат
Власникам пошкоджених зубів сучасні стоматологи пропонують послуги з протезування та виготовлення різноманітних коронок. Але процедура протезування достатньо болісна, важка і дорого коштує. Її результат – штучний зуб або його частина, що повністю імітує форму і колір того, на чиє місце він встановлюється. Для того, щоб відновити зуб, якого не вистачає, є два способи. Найпростіший – так званий міст. Його вартість від … грн. Другий спосіб – імплантат, який, за словами стоматологів, може прослугувати більше 25 років, але є ризик і несприятливого результату операції, адже імплантат – це чужорідне тіло, яке організм може не сприйняти. Така операція коштує від 4,5 тис. грн. і має багато прoтипоказань. Для того ж, щоб гроші не були викинуті "на вітер", лікар повинен зробити аналізи, що дозволять сказати, приживеться імплантат чи ні.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:03 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації