Вхід | Реєстрація

Бюджет і криза

Бюджет і криза
На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном, яке провів її голова Володимир Гришко, розглянуто виконання обласного бюджету за 9 місяців 2009 року.
Як доповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко, обласний бюджет за доходами (без врахування трансфертів із Державного бюджету) виконано в сумі 376,7 млн грн, що становить 78,5% до річного плану. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 5,8 млн грн. Приріст доходів спостерігався як до загального, так і до спеціального фондів бюджету.
За основними галузями бюджетної сфери обсяг виконання становить: охорона здоров’я – 210,9 млн грн (96,3%), освіта – 140,7 млн грн (92,8%), соціальний захист та соціальне забезпечення – 47,6 млн грн (96,5%), культура і мистецтво – 22,8 млн грн (93,8%), фізична культура і спорт – 9,0 млн грн (90,5%), державне управління – 3,5 млн грн (87%), засоби масової інформації – 1,1 млн грн (78,9%).
Про використання бюджетних асигнувань прозвітували начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Годзенко, начальник головного управління праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, депутат обласної ради Віктор Пожечевський, заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Дуброва.
Депутати заслухали інформацію начальника головного управління економіки облдержадміністрації Валентини Поліщук про внесення доповнень і уточнень до переліку заходів із мінімізації негативного впливу кризових явищ на економічну сферу і соціальний розвиток області та погодили їх.
На засіданні було розглянуто проект обласної Програми створення демонстраційних об’єктів високої енергоефективності на 2010–2012 роки, яка передбачає впровадження сучасних енергозберігаючих технологій на трьох об’єктах обласної комунальної власності: у Горбанівському геріатричному будинку-інтернаті, в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.Остроградського, в обласній клінічній психіатричній лікарні імені О.Мальцева.
Зважаючи на обмежені можливості обласного бюджету та високу вартість заходів Програми, на пропозицію депутатів Валерія Головка, Олександра Олексенка та Валерія Пархоменка визнано за доцільне рекомендувати головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доопрацювати проект, визначивши почергове введення об’єктів. Першим об’єктом високої енергоефективності, зазначили депутати, має стати Горбанівський геріатричний будинок-інтернат, який лише в нинішньому році спожив енергоресурсів на суму понад 2 мільйони гривень.
Депутати підтримали виділення з обласного бюджету додаткових коштів для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, погодили внесення змін до переліку об’єктів по фінансуванню з обласного бюджету робіт з ремонту та утриманню доріг комунальної власності, результати конкурсів на право оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад області, розглянули заяви та звернення до комісії.
У роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко.

Автор: Прес-служба обласної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 10:36 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації