Вхід | Реєстрація

Анатолій Шкарбан закликає виборців проаналізувати розподіл мажоритарних округів

Анатолій Шкарбан закликає виборців проаналізувати розподіл мажоритарних округів
Депутат Полтавської обласної ради (БЮТ) Ататолій Шкарбан переконаний, що населені пункти по мажоритарних округах розподілили не за традиційним принципом — віддаленістю, а підтасували їх під необхідних кандидатів.
«Я проаналізував лише Зіньківський та Кобеляцький райони. У розподілі логіки нема. Сьогодні, формуючи округи, відійшли від традиційного принципу віддаленості, а сформували за тим, де може виграти, або де треба не дати виграти певному кандидату у конкретному виборчому окрузі. Задля перемоги на виборах розбивають історично складені округи», - прокоментував Новинам Полтавщини Анатолій Шкарбан.
Як приклад, він навів Кунівську сільську раду, що знаходиться за 5 км від Кобеляк (виборчий округ № 15), а її віднесли до зони виборчого округу № 16. Анатолій Шкарбан припускає, що Кунівську сільську раду винесли за межі 15 округу, бо він балотуватиметься до обласної ради саме по цьому окрузі і розраховував на велику підтримку у цій сільській раді, де працює.
Натомість до 15-го округу віднесли значно віддалені від районного центру сільські ради: Світлогірську, Дашківську. Не логічно, на думку Шкарбана, прийняли рішення і щодо Сухинівської, Підгірської, Кірівської, Марківської та інших сільських рад Кобеляцького, які знаходяться поблизу Кобеляк, але належать до 16-го округу. При цьому в рамках виборчого округу № 16 віддаленість між населеними пунктами (Марківка та Радянське) становить понад 60 км.
«Я рекомендую всім людям, які хоч приблизно орієнтуються у картах свого району, проаналізувати сформовані мажоритарні виборчі округи, щоб зрозуміти на скільки гасло про демократичні вибори є справжнім», - закликав депутат.

Автор: Ольга Лазаренко, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2010, 18:44 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації