Вхід | Реєстрація

Новий етап боротьби з браконьєрами чи банальний поділ сфер впливу?

Новий етап боротьби з браконьєрами чи банальний поділ сфер впливу?
У вівторок, 20 грудня, у одному із новинних репортажів, що демонструвалися на « 5 каналі», мова зайшла про Кобеляцький район.
Події розгорталися на Дніпродзержинському водосховищі. Судячи з пейзажів, які потрапили в телевізійні кадри, зйомка велась у районі села Світлогірське. Ведучі новин та рибінспектори, котрі коментували події, повідомили, що на Полтавщині вилучили рекордну кількість сіток та риби. Щоправда, на екрані продемонстрували кілька тараньок та іншого риб’ячого дріб’язку та двох чоловіків у цивільному, які витягали сітку з води. Ті ж рибінспектори, явно не кобеляцькі, повідомили, що подібного безпорядку давно не бачили. І що законодавство порушують не лише браконьєри, а й місцеві приватні підприємці, котрі мають квоту на вилов риби.
У кінці сюжету показали дещо розгубленого керівника дільничних інспекторів Романа Голуба, який повідомив, що в Кобеляцькому районі міліцією складено 20 протоколів щодо незаконного вилову риби.
Після перегляду подібного сюжету склалося враження, що глядачам продемонстрували класичну «заказуху». Зайве підтвердження цьому «ЕХО» отримало із свого неофіційного, але вельми компетентного джерела. Нам повідомили, що зараз розпочалася справжня «війна» між керівництвом «Полтавадержрибохорони» та одним із ну дуже впливових і відомих далеко за межами Кобеляцького району бізнесменів. Чоловік той настільки впливовий, що може навіть «своїх» людей на керівні посади у держструктурах ставити. Так і було донедавна. Та зараз до керівництва рибінспекції прийшли інші люди. І «наступили на хвіст» бізнесмену. Адже на зимувальних ямах були вилучені саме його сітки.
Редакція «ЕХО» звернулася до місцевих співробітників Держрибінспекції з проханням прокоментувати телевізійний сюжет і події, що йому передували. Нам пообіцяли надати офіційну інформацію. Чекаємо.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 грудня 2010, 12:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації