Вхід | Реєстрація

Кінець злодіїям-екстремалам: один став інвалідом, решта опинилася за ґратами…

Нічною автодорогою «Кременчук-Дніпропетровськ» рухається вантажівка. Позаду неї, на відстані півметра від кузову прилаштовується автомобіль BMW. На швидкості 80-90 км на годину з вікна пасажирського сидіння чоловік у чорній масці вибирається на капот легковика, дістається кузову і зникає за дверима вантажівки…
Це не епізод малобюджетного бойовика, і події розгортаються не на знімальному майданчику, а виконавці трюків – не каскадери. Змальована ситуація цілком реальна. Головні ролі кримінального сюжету виконують учасники організованої злочинної групи, які в процесі руху завантажують викрадені мішки та коробки з товаром у сірий «Бумер».
Розв’язку «кіношної історії» прискорили оперативні працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС Полтавщини, які затримали п’ятірку злодіїв-екстремалів на гарячому, після скоєння злочину.
Геннадій Бендрик, заступник начальника УБОЗ області, повідомив, що під керівництвом 32-річного організатора у складі групи працювали четверо мешканців міста Кременчук, двоє з яких раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.
Під час обшуків квартирних та підсобних приміщень, в яких зловмисники зберігали викрадені товари і знаряддя злочину, правоохоронці вилучили автомобіль BMW-530, в багажному відділенні якого зберігалися фірмові мішки, заповнені насінням соняшника, легковик Volkzwagen-Pazzat B-4, кусачки по металу, молоток, маски з прорізями для очей та рота, лом і кувалду, а також ящики із зеленим чаєм, автомобільним маслом, спортивним одягом та іншими промисловими товарами.
Нічні «рейди» зловмисників тривали декілька місяців. Викрадені товари спільники реалізовували у роздріб знайомим або використовували у побуті. До речі, зухвальство, з яким вони виконували небезпечні «трюки» на капоті легковика на високій швидкості коштувала одному із соратників здоров’я. 31-річний Олег (ім’я змінено) першим вибув з ризикованої «гри» через серйозну травму хребта, яку дістав під час скоєння злочину – чоловік втратив рівновагу і на ходу впав з капоту BMW.
На даний час відносно учасників злочинної групи порушено кримінальну справу. Усі фігуранти  перебувають під арештом. Вочевидь сценарій кримінальної саги буде не таким оптимістичним для її героїв.

Автор: Поліна Ларіна, ВЗГ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 грудня 2010, 14:53 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації