Вхід | Реєстрація

Класика жанру: напилися і гуртом вбили

Класика жанру: напилися і гуртом вбили
Як свідчить міліцейська практика, на Полтавщині левова частка злочинів, у тому числі й тих, що супроводжуються нанесенням тілесних ушкоджень, вчиняється під впливом алкоголю. Іноді надмірно підігріті «оковитою» приятелі однієї компанії забивають один одного до смерті. Не став винятком і випадок, який стався у Шишацькому районі.
26 грудня поточного року у селі Федунці у домогосподарстві місцевого мешканця було виявлено труп 58-річного чоловіка, мешканця цього ж села.
Тіло загиблого чоловіка відразу було направлено на судово-медичну експертизу для дослідження. Медики констатували – смерть настала внаслідок здавлення речовини головного мозку, субдуральної гематоми, тупої травми голови. Розпочалися оперативно-розшукові заходи. Невдовзі, у ході посиленого відпрацювання, працівники відділу карного розшуку Шишацького РВ встановили усі обставини скоєння злочину.
Загалом, все відбувалося за відомим у таких випадках сценарієм. Днем раніше, близько 10 години, у господарстві 21-річного місцевого мешканця четверо чоловіків розпивали спиртні напої. Раптово між господарем та одним із гостей спалахнула сварка. Тоді господар із двома іншими присутніми чолов’ягами накинувся на компаньйона. Чоловіки аргументували свою правоту ударами рук, ніг та дерев'яною колодою. Результат розпалених пристрастей мав сумний фінал – отримані постраждалим тяжкі тілесні ушкодження призвели до смерті.
На сьогодні речові докази працівники міліції вилучили. По даному факту порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Наразі триває досудове слідство, в ході якого слідчий з’ясує всі обставини події та визначить ступінь вини кожного з учасників побиття. А кінцеве рішення у цій справі прийме суд.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2010, 13:10 | Шишаки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації