Вхід | Реєстрація

Кримінальний «круїз» полтавськими селами

Не обтяжуючи себе пошуками роботи, 36-річний мешканець Чутівського району Полтавської області мандрував селами та скоював крадіжки. Мандрував недовго, працівники міліції «гастролера» затримали та спільно з колегами із сусідніх районів з’ясовують причетність чоловіка до подібних злочинів.
На ранок власник одного з магазинів Котелевського району виявив, що невідомий чоловік вночі розбив віконне скло його крамниці. На місце виклику виїхала слідчо-оперативно група, яка зафіксувала факт крадіжки грошей у сумі 2 700 гривень та фотоапарату ''Canon'' вартістю 2 300 гривень.
Днями пізніше, до чергової частини Котелевського райвідділу міліції з письмовою заявою про крадіжку звернулась 43-річна мешканка села Велика Рублівка. Схвильована жінка повідомила, що невідома особа, шляхом зриву замка, проникла до її сараю та викрала  жіночий велосипед вартістю близько 400 гривень.
Через декілька днів за підозрою незаконного проникнення до приміщення бару правоохоронцями, вже Машівського РВ, було затримано непрацюючого 36-річного чоловіка.
У ході розмови з правоохоронцями чоловік нервувався, плутався у відповідях, «начебто» щось забував, потім згадував, та згодом зізнався у скоєних крадіжках, і не тільки на території Машівського району, а й тих, що скоював у Котелевському районі. Незаперечним доказом став жіночий велосипед, який вилучили у зловмисника.
За словами затриманого, діяв навмання: вибирав населений пункт, приїжджав пізно ввечері, вибирав об’єкт, зривав замки або вибивав стекла та забирав усе, що впадало в око.
Чоловік розповів, що викрадене начебто пішло на «власні потреби» - гроші витрачав на їжу та алкоголь, речі продавав, а виручені гроші знову ж таки пропивав. Тільки викрадений у селі Велика Рублівка велосипед правоохоронці зможуть повернути власниці.
Наразі зловмисника затримано, стосовно нього вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникнення у житло), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2011, 13:04 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації