Вхід | Реєстрація

«Подвиги» неповнолітніх Лубенщини у 2010 році

“Кожен десятий підліток, який скоїв злочин, знаходився в стані алкогольного сп’яніння чи наркотичного збудження”, - говорить начальник кримінальної міліції у справах дітей Лубенського МВ капітан міліції Дмитро Коренєв.
В ЗМІ неодноразово висвітлювалась інформація про те, як неповнолітні скоюють злочини, звучали звернення до батьків, педагогів та всіх жителів міста і району, про недопущення вживання неповнолітніми алкогольних напоїв і тютюнових виробів та наркотичних речовин.
Та нажаль, якщо звернутися до статистики злочинів і правопорушень, які були скоєні неповнолітніми у 2010 році, то можна побачити зовсім невеселу картину. Адже за рік в черговій частині Лубенського МВ УМВС було зареєстровано 72 злочини, які скоїли неповнолітні, із них 60 крадіжок державного та особистого майна громадян, один грабіж, один розбій, три шахрайства і навіть одне вбивство.
У скоєнні вище зазначених злочинів брали участь 28 неповнолітніх, із яких двох суд осудив до позбавлення волі, максимальний термін в одного із них становить 4 роки і 6 місяців.
На сьогоднішній день неповнолітні Віктор П. і Олег Г. перебувають в місцях позбавлення волі, оскільки скоїли ряд злочинів майнового характеру, решта неповнолітніх злочинців отримали шанс від держави виправитись і стати на вірну стежину, яка виведе їх у люди і відкриє перед ними двері у щасливе майбутнє.
Працівниками кримінальної міліції у справах дітей Лубенського МВ УМВС за 2010 рік було складено 158 адміністративних протоколів на батьків, які не виконують батьківських обовязків, щодо виховання дітей. Окрім цього складено 12 адміністративних протоколів за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів, за доведення неповнолітніх до стану спяніння складено – 11 адмінпротоколів, за вчинення насильства в сімї – 5 адмінпротоколів, за дрібне хуліганство – 10 адмінпротоколів, за появу у громадських місцях в нетверезому стані – 11 адмінпротоколів. На осіб, що вчинили вище вказані адмінправопорушення накладено штраф, загальна сума якого становить 6800 грн. На облік до дитячої кімнати міліції поставлено 18 неповнолітніх.
Шановні батьки, звертаємо Вашу увагу на вище зазначену статистику та закликаємо не ігнорувати своїх батьківських обовязків щодо виховання дітей, адже краще попередити і застерегти, аніж потім виправити зроблене!!!

Автор: Олена Якимець, інспектор по звязках з громадськістю Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня 2011, 10:26 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації