Вхід | Реєстрація

Міліція проводить перевірку щодо заяви про побиття міліціонерами чоловіка

Перевірка фактів, викладених у зверненні Юрія Стеценка з приводу «побиття працівниками міліції», перебуває на особливому контролі керівництва Главку. Фахівці спеціальної комісії УМВС наразі проводять ґрунтовну перевірку інформації на предмет її достовірності та з’ясовують детальні обставини події, результати якої здобудуть адекватну юридичну оцінку.
Наразі відомо, що за офіційним дорученням слідчого Слідчого управління оперативні працівники супроводжували вказану особу до Полтавського міського управління для надання пояснень у кримінальній справі, порушеній за фактом крадіжки майна. Слід відзначити, що Юрія Стеценко було запрошено в якості свідка, якому відомі обставини, що представляють інтерес для досудового слідства. На першому посту приміщення міського правління черговий записав останнього до журналу відвідувачів, де зокрема відмітив час прибуття. Через годину, після надання пояснень стосовно відомих йому обставин, Юрій Стеценко повернувся на перший пост чергової частини ПМУ, розписався у книзі відвідувачів, засвідчивши, що претензії до працівників міліції у нього відсутні, і покинув будівлю.
Однак до його подальших дій є запитання? Навіщо чоловік поширив у засобах масової інформації повідомлення про «викрадення співробітниками карного розшуку Полтавського міську правління», у той час, коли його виклик до органів досудового слідства обґрунтовано вимогами кримінально-процесуального законодавства. Чому Юрій Стеценко заявляє про його побиття – «протягом 4-х годин били його по голові і тулубу з боку спини» (цитати з сайту ІА «Новини Полтавщини», стаття «Після побиття міліціонерами полтавця госпіталізували»), якщо у книзі відвідувачів зареєстрований час прибуття свідка до міськвідділу 17 год. 00 хв., а о 18 год. 05 хв. він залишив приміщення управління, про що власноруч розписався і засвідчив відсутність претензій до правоохоронних органів?!!
На багатьох сайтах Полтавщини та України Юрія Стеценка представлено журналістом «5 каналу», яким, як наразі відомо, він не являється. Про це уже повідомила адміністрація 5 телеканалу на сайті «Телекритика».
Слід відзначити, що до людини, яка намагається привернути увагу громадськості до інформації, викладеної на регіональних та Всеукраїнських сайтах, чимало правових питань! Насамперед Юрій Стеценко представляє інтерес для правоохоронних органів як людина, яка перебуває на іспитовому терміні за Вироком Октябрського районного суду від 7 жовтня 2010 року, згідно якого його засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки. Зареєструвавшись у листопаді 2009 року продавцем на Інтернет-аукціоні, Юрій Стеценко продовж року продавав користувачам Інтернету за електронні гроші, які надходили на його особистий рахунок, «віртуальну» оргтехніку. Однак на відміну від Юрія Стеценка, який заробив більше 20 тисяч реальних гривень, дев’ятеро покупців придбаних товарів так і не отримали. Окрім того, його біографія рясніє іншими прикладами неправомірної поведінки, зареєстрованими у базі даних УМВС області.
Створена за вказівкою керівництва УМВС спеціальна комісія ретельно перевіряє викладені у публікації факти. Після обстеження в лікарні Юрію Стеценку буде надано направлення на судово-медичну експертизу. За висновками судмедекспертизи та результатами роботи комісії УМВС будуть прийняті відповідні правові рішення.

Автор: ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2011, 16:29 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації