Вхід | Реєстрація

В Лубнах злочинець із цвинтаря крав хрести та огорожі

В Лубнах злочинець із цвинтаря крав хрести та огорожі
Окремі злочинці іноді дивують правоохоронців своєю цинічністю та зухвалістю. Складається враження що в них немає нічого святого за душею. Зловмисники зазіхають навіть на святе і божественне - церкви, святі образи, хрести, могили. Здається, що для таких грішників приказка “Побійся Бога!”, просто пусті слова.
Одного з таких відступників 16 лютого цього року затримали працівники міліції, коли він намагався збути на металоприймальний пункт зняті на місцевому цвинтарі памятники та хрести.
Окаянним виявився 27 – літній Олег (імя змінено), мешканець села Жовтневе Лубенського району. Чоловік протягом трьох місяців, починаючи із грудня минулого року і до лютого цього року, здійснював наруги над могилами на кладовищі в місті Лубни по вул. Гайдая.
Із слів самого затриманого, вдень він переховувався неподалік кладовища  у нежилих дачах, а коли наступала ніч, виходив із пилкою по металу на міське кладовище, де і знімав все залізне, що можна було зняти і понести в руках. За період свого злодіяння Олег здійснив наругу більше ніж на 30–ти похованнях. Одна за одною до міськвідділу сипались заяви від потерпілих, що на могилах їх родичів хтось зняв памятник, хрест, огорожу, металевий столик та металеві цепи.
В ході проведення оперативно – розшукових заходів дільничними інспекторами міліції Сергієм Росохою та Костянтином Михайлюченком підозрювану особу було встановлено та затримано “на гарячому”. Чоловік намагався збути накрадене на кладовищі до металоприймального пункту міста.
Правоохоронцям Олег пояснив, що він проживає із співмешканкою в селі. Ні він, ні вона ніде не працюють. А «на руках» ще й двоє малолітніх дітей, яких потрібно годувати і одягати. Саме через це, зі слів крадія» він і наважився на такі радикальні способи заробітку. Прибуток від такої “роботи” зі слів чоловіка складав у день 700-800 гривень.
По даних випадках слідчим відділом Лубенського МВ  уже порушено 3 кримінальні справи за ознаками злочинів передбачених ст. 297 КК України (наруга над могилою).

Автор: Олена Якимець, інспектор по звязках з громадськістю Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2011, 13:42 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації