Вхід | Реєстрація

Вирішив допомогти бабусі, а дістав кримінальну статтю

Вирішив допомогти бабусі, а дістав кримінальну статтю
Місяць лютий в цьому році і справді видався лютим, адже вдарили добрячі морози і все навколо засипало снігом. А тут іще й економічна нестабільність, що «вдарила» по гаманцю багатьох пенсіонерів, котрі просто невзмозі на свою мізерну пенсію опалити власне житло. От і підтоплюють, як у старі добри часи, кочерешками та дровами. Та оскільки значна частина стареньких бабусів проживає поодиноко, допомоги їм доводится шукати у місцевої молоді.
Саме за таких обставин попросила про допомогу свого односельця і Марія Іванівна (і’мя змінено), мешканка с. Оріхівка Лубенського району. Жінка знала, що 35-річний Руслан, час від часу займався продажею деревини, от і попросила його привести їй дров, щоб можна було підтоплювати у хаті, звичайно ж за таку послугу пенсіонерка пообіцяла чоловікові заплатити. Руслан сказав бабусі, щоб та не хвилювалася і чекала його днів через 2 з дровами. Хіба ж могла знати у той момент Марія Іванівна, яким способом Руслан дістане для неї оті дрова.Через 2 дні чоловік, як і обіцяв, привіз старенькій дрова. Бабуся була задоволена тим, що звернулася саме до Руслана, адже він зробив усе швидко, а головне якісно! Дрова були саме те, що треба: ясен та дуб. Пенсіонерка подякувала та заплатила чоловікові за роботу і товар 400 грн. Та лишень Руслан від’їхав від господи Марії Іванівни, як до неї завітав дільничний інспектор міліції Тарас Соломаха, який повіомив бабусі неприємну новину.
Як з’ясувалося, Руслан незаконно зрубав дерева, які росли у лісовій полосі Оріхівської сільської ради, неподалік від села Оріхівка, чим завдав збитків на суму 14990 грн. Від почутого жінка мало не втратила свідомість! Старенька була впевнена, що спокійно перезимує лютий, а тут така неприємність!
Щодо Руслана то на сьогоднішній день він знаходиться на підписці про невиїзд. По даному факту працівники міліції проводитять ретельна перевірку, оскільки вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу). І тоді лише суд вирішить долю «добродійника».

Автор: Олена Якимець, інспектор по звязках з громадськістю Лубенського МВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2011, 16:28 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації