Вхід | Реєстрація

Хотів погрітися в чужому автомобілі

Хотів погрітися в чужому автомобілі
Шишацькі міліціонери оперативно відшукали викрадений автомобіль та повернули його власнику. Вже наступного дня працівниками відділу карного розшуку Шишацького РВ було встановлено й особу зловмисника.
Господар повернутого автомобіля марки «ВАЗ-21011» не мав жодних підозр, хто б міг спокуситися на його «стареньку». Звертаючись по допомогу до міліції, він лише повідомив, що на роботу дістався власним автомобілем, а по завершенню робочого дня його «залізного коня» на місці вже не було.
Незабаром, практично за декілька годин після звернення потерпілого, міліціонери знайшли викрадену автівку поблизу сусіднього населеного пункту. Наступного дня, в результаті проведених оперативно-розшукових дій, працівники Шишацького райвідділу міліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 35-річний непрацюючий місцевий мешканець.
За словам затриманого, він того дня навідався у гості до свого знайомого у сусіднє село, де добре «підігрівся» горілкою. Щоправда зворотна дорога додому здалася захмелілому Андрієві надто далекою, щоб долати її пішки, до того ж у морозну погоду.
Чоловік запевняє, що жодних корисливих мотивів стосовно чужого автомобіля він не мав: «Просто вирішив погрітися й одночасно скоротити дорогу додому». У своєму селі хизуватися «запозиченим» транспортом не став, кинув «Жигулі» неподалік.
Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 298 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).
Так бажання зігрітися та можливість проїхати декілька кілометрів на викраденому автомобілі може коштувати чоловікові до 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2011, 10:36 | Шишаки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації