Вхід | Реєстрація

Затримали аферистів, які обіцяли «вирішити» будь-які питання у суді

Співробітники Полтавського обласного управління боротьби з організованою злочинністю днями затримали двох аферистів, які обіцяли «вирішити» будь які питання у суді, представляючись… убозівцями.
Цивільний позов 50-річного Семена Вікторовича (імена змінені — авт.) про стягнення 40 000 гривень зі страхової компанії знаходиться на розгляді в одному з районних судів міста Полтава. Тому полтавець підшукував компетентного юриста для представлення його інтересів у суді.
Дізнавшись про це через третіх осіб, йому зателефонував чоловік на ім'я Сергій, який представився працівником правоохоронного органу та пообіцяв допомогти вирішити спір в суді на користь Семена. Вартість питання — 20 000 гривень, які чоловік береться передати слузі Феміди.
Для обговорення усіх деталей оборудки Сергій призначив Семенові зустріч поблизу будівлі управління боротьби з організованою злочинністю. В обумовлений час, коли Семен Вікторович вже чекав на псевдо-правоохоронця, Сергій нібито вийшов з прохідної Управління. Підійшовши до чоловіка, псевдо-убозівець запропонував сісти у припарковану на узбіччі автівку, де на них чекала ще одна особа.
Сергій представив Семенові Вікторовичу Тимофія, пояснивши, що останній має достатньо тісні зв'язки у суді і зможе допомогти у вирішенні питання. Щоб остаточно переконати чоловіка у своїй впливовості, зловмисники під час бесіди постійно згадували прізвища посадових осіб з керівництва правоохоронних структур та суддів.
Через кілька днів ошуканці призначили Семену Вікторовичу зустріч в його офісі, під час якої було домовлено отримати 20 000 гривень для подальшої передачі хабара судді. За грошима пішов Тимофій. Сергій чекав напарника в автомобілі.
Однак, здійсненню планів зловмисників завадили співробітники управління боротьби з організованою злочинністю. «До управління боротьби з організованою злочинністю звернувся полтавець із заявою про вимагання у нього хабара особами, які представляються працівниками УБОЗу, за вирішення питання щодо задоволення його позову у суді, — розповідає Михайло Кривошей, начальник управління боротьби з організованою злочинністю Полтавської області, — після проведення оперативної комбінації зловмисників було затримано».
Ними виявилися 30-річний полтавець та 34-річний росіянин, який останні 15 років проживає в Україні. Затримані справляють враження добропорядних громадян, бізнесменів, є засновниками фірми з інвестування коштів у сільське господарство.
Наразі відносно псевдо-убозівців порушено кримінальні справи за шахрайство та підбурювання до давання хабара, повідомили в УМВС у Полтавській області.
— Найбільшої прикрості завдає те, що подібні дії зловмисників підривають авторитет правоохоронців, людей які щодня ризикують своїм життям при виконанні покладених на них службових обов'язків - наголошує Михайло Кривошей, — сподіваюсь, що викриття псевдо-убозівців стане наукою та попередженням для людей, які виявляють неповагу до Закону та прикриваються правоохоронними відомствами.

Автор: Ольга Лазаренко, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня 2011, 14:55 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації