Вхід | Реєстрація

На Полтавщині злодій обікрав дві церкви

На Полтавщині злодій обікрав дві церкви
На Полтавщині за статистикою найбільшу кількість злочинів становлять крадіжки державного та особистого майна громадян. Злочинці задля заробітку хоч якихось грошей ідуть навіть на несподівані і необдумані вчинки.
Нещодавно працівники міліції затримали одного із таких «окаянних» під час збуту ним на металоприймальний пункт зрізаних на міському цвинтарі залізних хрестів та памятників.
При спілкуванні із зловмисником міліціонери зясували, що зрізані на кладовищі памятники - це ще “квіточки”. Правоохоронці встановили причетність чоловіка до зухвалих крадіжок із кількох церков. Лиходій протягом місяця з 27 січня по 24 лютого цього року осквернив два Божих храми у Лубнах.
Перше повідомлення про крадіжку з церкви надійшло у січні місяці цього року від настоятеля церкви Покрови Пресвятої Богородиці (Московського патріархату) міста Лубни. Виїхавши на місце вчинення злочину працівники міліції виявили, що в церкві розбите вікно та викрадені два бронзові хрести й Біблія.
На розкриття даного злочину було орієнтовано особовий склад міськвідділу, розроблено ряд оперативно – розшукових заходів. Проте встановити особу злочинця за «гарячими слідами» тоді не вдалося.
А буквально через місяць надійшло ще одне таке ж повідомлення, але вже від настоятеля Храму Різдва Пресвятої Богородиці (Київського патріархату) міста Лубни. По телефону отець Іоан повідомив, що в приміщенні Храму розбите вікно та пошкоджені вхідні двері.
Виїхавши на місце пригоди працівники міліції встановили, що в ніч з 23 на 24 лютого цього року невідома особа шляхом розбиття віконного скла проникла в приміщення Храму, звідки викрала гроші в сумі 7000 грн., срібні хрестики, ланцюжки, медальйони та каблучки. В ході оперативно-розшукової роботи працівники міліції встановили, що обидва злочини вчинив раніше судимий за крадіжки 30-річний Олег Н., мешканець смт. Решетилівка Полтавської області.
Зі слів самого затриманого, всі викрадені речі він продав незнайомому чоловікові, за що отримав близько двохсот гривень, які витратив на свої потреби.
В ході проведених оперативно – розшукових заходів співробітникам карного розшуку Лубенського МВ вдалося встановити і особу покупця, який придбав крадені речі. При розмові із поціновувачем антикваріату стало відомо, що чоловік взагалі не знав і навіть не мав уявлення, що всі ці речі крадені. Придбавши товар, покупець вирішив пожертвувати його у Божий Храм, але у той, до якого сам часто навідується.
В ході спілкування із покупцем співробітники міліції пояснили чоловікові, що крадені речі необхідно повернути до тієї церкви із якої вони були викрадені.
Таким чином 10 березня церковні речі, які були викрадені із церкви Покрови Пресвятої Богородиці повернулися на свої звичні місця.
“Щодо самого любителя відвідувань церков у нічний час на сьогоднійшній день Лубенським міськрайонним судом обрано запобіжний захід – утримання під вартою”- говорить оперуповноважений сектору карного розшуку Антон Лозицький.
По даному факту слідчим відділом Лубенського МВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Автор: Олена Якимець, інспектор по звязках з громадськістю Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації