Вхід | Реєстрація

Ботанік колекціонує шаржі на Президентів України

Ботанік колекціонує шаржі на Президентів України
Доцент кафедри екології та ботаніки Полтавської державної аграрної академії, голова Полтавського відділення Українського ботанічного товариства Віктор Самородов у вільний від науки час вже 17 років колекціонує шаржі на Президентів України. На сьогодні він зібрав уже 286 шаржів, переглянувши понад 150 різних газет. Аналізуючи їх, колекціонер прийшов до висновку про різний ступінь розвитку демократії в Україні. Так, на Леоніда Кравчука у його колекції – 54, та Леоніда Кучму – 34, а на Віктора Ющенка – 198 шаржів. До речі, найчастіше Віктора Ющенка зображають поряд з Юлією Тимошенко.
Можна сказати, що Віктор Самородов практично започаткував нову рубрику у Довіднику колекціонері. А досвід колекціонера він набув ще з дитинства збираючи марки.
У 1992 році в одній із державних установ йому потрапила до рук газета «Дзеркало тижня». Віктор Самородов був приємно здивований шаржем на першого Президента України Леоніда Кравчука. Він, на думку Самородава, вийшов дуже кумедний: з одного боку - схожий на себе, а з іншого – на своє оточення. Дивлячись на шарж, колекціонер пригадав пам’ятник Катерині ІІ у Ленінграді, на якому ця імпозантна жінка сидить на п’єдесталі, а у ногах – її оточення: Суворов, Орлов, Розумовський. Ось так і на шаржі на Леоніда Кравчука художник теж показав оточення Президента. Віктор Самородов вирізав цей шарж і з того часу він намагається не проминати жодного, навіть спеціально шукає їх у різних виданнях.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2009, 18:24 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації