Вхід | Реєстрація

Шахрай «розвів» своїх знайомих на 38 000 гривень

Шахрай «розвів» своїх знайомих на 38 000 гривень
На Полтавщині працівники Козельщинського райвідділу міліції викрили незаконну діяльність зловмисника, який забирав у довірливих селян їх худобу та зникав у невідомому напрямку. На гачок афериста потрапляли люди переважно похилого віку і, головне, його гарні знайомі. Загалом, розмір завданих пенсіонерам збитків сягає понад 38 тисяч гривень.
Злочинну діяльність 44-річний мешканець селища Нова Галещина Козельщинського району розпочав ще з липня місяця минулого року. Схема роботи була простою: чоловік входив у довіру до своїх родичів, сусідів, знайомих, розповідав, що за гарні гроші візьме на реалізацію їх худобу. Та, за словами добродія, грошей «на руках» не мав, а тому обіцяв заплатити тільки-но здасть товар. Говорив дуже впевнено та заманливо. Задля переконливості обіцяв навіть надати розписку.
Після згоди власника худоби все вирішувалося дуже швидко. За якихось 20-30 хвилин зловмисник приїжджав, забирав худобу, розписувався і зникав.
Недобре люди відчули, коли пройшло більше місяця. За цей час чоловік пару раз взяв телефонну слухавку, запевнивши, що справу майже зроблено і гроші завезе на днях. А потім й зовсім перестав відповідати на дзвінки. Після ще одного місяця очікувань ошукані пенсіонери звернулися до міліції.
На сьогодні особу зловмисника встановлено та затримано. За фактом шахрайства порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, що загрожує аферисту покаранням у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Шановні громадяни! Міліція Полтавщини вкотре звертає Вашу увагу на те, що ефективність розкриття таких злочинів залежить від своєчасності звернення до міліції й від змістовності інформації про обставини події та особу зловмисника. Викладена Вами інформація дозволить працівникам міліції затримати зловмисників по «гарячих слідах». Тож вчасно звертайтеся по допомогу та телефонуйте на номер 102, або на телефон довіри УМВС Полтавщини: 51 77 57.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2011, 18:59 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації