Вхід | Реєстрація

Для вандалів немає нічого святого

Для вандалів немає нічого святого
Війна – жахлива трагедія не одного народу. Сьогоднішнє покоління наших співвітчизників відносить це слово до Великої вітчизняної війни, яка тривала чотири довгих роки і яка закінчилася перемогою у травні 1945 року.
У травні місяці цього року наша держава відзначатиме 66 – ту річницю перемоги над німецько – фашистськими загарбниками. В цей день ветерани війни зазвичай згадують оті страшні повоєнні роки, коли кожен  день їхнього життя міг бути останнім, а скільки наших земляків і співвітчизників віддали своє життя задля того, щоб ми мали над головами світле і мирне небо. Вшановуючи світлу пам’ять загиблих воїнів визволителів переважно у всіх містах і селах нашої держави встановлені пам’ятники, пам’ятні знаки та обеліски. І здається не має на землі святішого і спокійнішого місця, ніж поряд із цими пам’ятниками.
Проте виявляється в сьогоденному суспільстві знаходяться такі вандали, для яких не має нічого святого і задля того, щоб нажитися і збагатитися вони йдуть на такі кроки, як крадіжки із церков, крадіжки на кладовищах, а деякі любителі навіть обкрадають пам’ятні місця.
Саме про одну із подібних крадіжок 25 квітня повідомила до міліції сільська голова Березотіцької сільської ради Лубенського району. Жінка розповіла, що з парку загиблих воїнів ВВВ хтось викрав чавунний паркан.
На місце вчинення злочину одразу вирушив дільничний інспектор міліції Максим Зінченко, який ретельно оглянувши місцевість встановив, що з парку, де знаходиться пам’ятник воїнам – визволителям в селі Березоточа невідома особа в ніч з 24 на 25 квітня цього року здійснила крадіжку 21-ї секції чавунного паркану.
«Оскільки даний злочин був скоєний в нічний час, то і будь–яких свідків, які могли б щось бачити поки що не має, проте співробітниками міліції продовжується проводитись подвірний обхід та опитування мешканців села з метою отримання хоч якоїсь інформації, яка допоможе розшукати крадіїв», - говорить дільничний інспектор міліції Максим Зінченко.
На сьогоднішній день по даному факту проводиться ретельна перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.
Ось такі вони «добрі люди» 21 століття, які не поважають ні себе, ні своїх дідів і прадідів, які кров’ю здобували оту таку довгоочікувану перемогу.

Автор: Олена Якимець, інспектор по роботі з населенням Лубенського МВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2011, 10:16 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації